Most regeltem és tetszik a fórum, mert mindig gyorsan kapok választ!!
Simple:Press Forum plugin a WP-be és WP MU-ba
Elküldve: 2008-11-07 - 04:23 AM
Most regeltem és tetszik a fórum, mert mindig gyorsan kapok választ!!
Elküldve: 2008-11-07 - 10:40 AM
Vegigmentem a Simple:Press FAQ-ban megtalalhato utmutaton, mert ugyanaz a problemam, mint a fentieknek, a sidebart szeretnem eltuntetni a forum oldalrol. Sajnos olyan skint valasztottam a WP-hez, amiben nem a page.php-ben hivja meg a sidebar-t hanem a footer.php-ban. Beletettem egy if elagazast, ami a page_id -t megvizsgalja, es ha a forum id-jat latja, akkor nem hivja meg a sidebar-t. Eddig jo, mert a sidebar valoban nem jelenik meg, azonban a forum nem szelesedik ki, mikozben pl. ha mas nem forum oldalon veszem ki a sidebar-t, akkor a content automatikusan szethuzodik az egesz rendelkezesre allo helyen.
Probalkoztam a skin CSS-et szerkeszteni, nezegettem a forum CSS-t is, es talaltam egy bedrotozott width property-t, de hiaba vettem ki, nem tortent semmi.
Kerdeseim:
1.van-e erre valami modszer, ill. valaki hajlando lenne -e szemelyre szabott tanacsot adni, akkor azt megkeresnem PU-ben.
2.ez a forum milyen motorral megy, es milyen skinnel, nekem ugy tunik, hogy nem SPF?
Koszi
Elküldve: 2008-11-07 - 21:54 PM
Viszont tovabbi problemam is van.
Pl. posztolom azt a szot a forumra, hogy "hurrá". Erre html kodolasban kerul be:
wysiwyg hurrá
Igy viszont a "hurrá" szo nem keresheto. Mi lehet erre a megoldas?
Elküldve: 2008-11-08 - 23:34 PM
Az utf-8-as anomalia utan, megvaltoztattam a blogom eleresi utjat is (pl. blogom.hu/wp volt es blogom.hu lett). Ezt keptelen kezelni az SMF, es tovabbra is a /wp utvonalra linkel mindent. Sebaj letoroltem az osszes csoportot, es hozzajuk tartozo forumokat, majd ujra letrehoztam egyet beloluk. Mar a csoportra is hiaba kattintok, nem jut el a forumok listajaig... Hat koszonom szepen.
Persze ez lehet a Wordpress hibaja is, ugyanis a WP adminban is orakat kellett hekkelni, meg az adatbazisban is, hogy megvaltozzon a siteurl. Iszonyat amator megoldas...
Drupalban egy helyen eleg atirni hogy mi az alap URL, es utana mindenhol az lesz, nincsenek bedrotozasok, ennyit nem lehet ellesni belole?
Elküldve: 2008-11-09 - 00:18 AM
Azért, mert valamibe belecsavarodtál, vagy valamit nem csináltál végig, attól még nem kell lefikázni sem a Simple Press-t, és valami furcsa kanyarulattal a Wordpress-t.
A legutóbbi beírásból nekem nem derül ki, hogy a Simple:Press-től hogyan jutottál az SMF-ig (az a SimlpleMachine
Aztán azt is látom (írod), hogy a blog elérési utat megváltoztattad, de nem olvashattad el a Simple:Press leírását, legalábbis nem alaposan
Nézd, én teljesen amatőr vagyok, elég jól ismernek erről az oldalamról
Ha a Drupálról akarsz áradozni, akkor Fórumot tévesztettél, ez a WordPress Fóruma!
Nem hiszem, hogy bárki odament hozzád, és össze-vissza vert, hogy WP-t használj!
Elküldve: 2008-11-09 - 00:27 AM
Kovetkezo a scenario:
Megcsinalod a blogodat, de meg ugye beta, ezert elrejted egy masik utvonalra, neadjisten masik domainre, vagy aldomain-re. Hozzaadsz posztokat... A posztokba be van drotozva pl. az image-ek abszolut utvonala. Mit kellett volna tennem, hogy ez mukodjon, es a WP automatikusan atkonvertalja? Persze mondhatod, hogy te mar 500 oldalt mozgattal, sot, ez a specialitasod, de nekem ez addig nem mond sokat, amig meg nem mondod, hogy mit benaztam el. Atirtam mindent az admin feluleten, amit csak talaltam. Ennek ellenere, ha az adatbazis dump-ba belenezek es rakeresek a regi URL-re ott is megtalalom meg csomoszor.
Az SMF az valoban tevedes, a Simple Press-rol beszeltem igen.
Es a Drupalt se akarom fenyezni, se lehuzni, de ott a fejlesztok ragaszkodtak a relativ URL-ekhez, nem is ertem miert... Es ezt csak peldakent mondtam el, de ha baj, hogy itt valaki masik CMS-t emlit meg, akkor moderaljatok, vagy tegyetek be a swearwords-be, hogy "Drupal"
Elküldve: 2008-11-09 - 00:43 AM
Nem baj! Néha kell egy kis gőzkiengedés...
Nem, nem 500-szor, csak kb. 10-szer. Elsőre, elszállt, mint bugyi a fotel alá..
Másodszor, asszem DjZoNe segített, vagy a Patai Laci.
Harmadszor? Nem fogod elhinni; előtte elolvastam, kinyomtattam azt a hülye x sort, és figyeltem, mint macska az egérlyukat. (http://dokumentacio....oltoztetes.html)
Nem lettem szakértő, csak most már nem esek magamnak áldozatul (ebben legalábbis nem
Világos az SMF-Simple:Press - csak cukkoltalak egy kicsit...
... és minden bővítményt az emberfia saját kockázatára használ... Nem?
Nem baj, ha más CMS-ek vannak említve; nem vakok és félnótások vagyunk, nem szemellenzős sörös lovak, hanem minden jóra nyitottak. Csak a hirtelen felindulásból elkövetett fikázás nem esik nagyon jól. Senkinek...
Szóval, türelem, vidámság, napsütés!
Elküldve: 2008-11-09 - 00:58 AM
Koszi egyebkent a turelmes hozzaszolasaidat, max tiszteletem.
En most atnyergelek a phpBB-re, igaz, az egy ismertebb cucc, es gyakrabban meghekkelik, de most inkabb az a lenyeg nekem, hogy valami menjen az oldalon.
Elküldve: 2008-11-09 - 01:46 AM
Azért nehogymár végleg elhúzzál ám! Ha a Fórum alá kell egy remek CMS-, akkor visszagyere! Vagy, ha blogolsz, akkor depláne!
Szerinted, ki az aki először olvas dokumentációt, aztán tesz-vesz? Na, nem én! Nem is jön be sokszor minden.
Szóval, nehogy ilyen könnyen add fel!
Ahoy, Popacsek!
Elküldve: 2008-11-09 - 17:03 PM
Amatörként kezdtem telepíteni a wp-t, és és saját magam is meglepődtem, hogy milyen jól ment.
Viszont a fórum telepítésénél már megbuktam és nem is találtam kérdésemre választ itt a fórumon.
Szóval a lényeg :
"A bővítmény bekapcsolása nem sikerült, mert végzetes hibát generált.
Warning: main(sf-startup.php): failed to open stream: No such file or directory in /wp-content/plugins/SPF-314-Update/sf-control.php on line 26"
ezt a hibaüzenetett kaptam.
wp 2.6.3-as
a fúrum is a legfrisebb.
Remélem tudtok segíteni, előre is kösz.
Kiwi
Elküldve: 2008-11-09 - 21:52 PM
Idézet
Azért nehogymár végleg elhúzzál ám! Ha a Fórum alá kell egy remek CMS-, akkor visszagyere! Vagy, ha blogolsz, akkor depláne!
Szerinted, ki az aki először olvas dokumentációt, aztán tesz-vesz? Na, nem én! Nem is jön be sokszor minden.
Szóval, nehogy ilyen könnyen add fel!
Ahoy, Popacsek!
Gyozo, nem huztam el! A SPF-nek adieu, a Wordpress megmarad mert egyebkent franko. Az egesz koncepcioja, megoldasai nagyon tetszenek. Egy hiba miatt duhongtem egy kicsit, de mar elcsitult. Majd beintegralom a phpBB-t a blog ala, aztan meglatjuk mi lesz. (meghackelnek a romanok:))
Elküldve: 2008-11-09 - 22:31 PM
Amúgy, annyira belerágtad a kérdést a fülembe, hogy feltámasztottam (kb. éppen 2 perce) A SPF-omat.
Mivel nem nagyon volt rá időm, csak elkezdtem valamikor, befrissítettem, aztán kikapcsoltam. Most a legfrissebb verzió lakozik fenn, a Simple:Press Fórum 3.1.4 build 357, Török Zoli magyar nyelvű fordításával (illetve a fordítást egy kicsit a magam ízléséhez szabtam), és a WordPress-nek a 2.7béta2 verziója - működnek együttesen.
Az egy másik kérdés, hogy illene egy kicsit megigazgatnom, a sablonhoz fazonírozni, de mindenre nem fussa az időmből, majd ennek is eljön az ő sora...
És hidd el, Tunah, ha nekem sikerült, akkor az mindenkinek kell, hogy menjen! Komolyan mondom, mert nálam nem sok amatőrebbet találsz ezen a Fórumon, az biztos.
Elküldve: 2008-11-09 - 23:31 PM
én is kipróbáltam a wp 2.7 béta (1) és a SPF egyvelegét, és egyelőre a bejegyzés publikálása során hibát jelzett akkor, ha alul kipipáltam azt hogy a publikálással egyidejűleg a posthoz hozzon létre egy fórumtémát is...
Nálatok ez működik?
Elküldve: 2008-11-09 - 23:49 PM
Idézet
Nezd, nekem is sikerult, csak az ekezetes szavakat nem utf-8-ban mentette el hanem HTML escaped karakterekkent. (asszem igy hivjak PHP-ul). De mivel szeretnek egy jol keresheto forumot, ez megakasztott...
Elküldve: 2008-11-22 - 18:06 PM
Elküldve: 2008-11-22 - 18:30 PM
Idézet
A stílusodban kell szerkeszteni a sidebar vagy a header.php-t. De pár hozzászólással feljebb erről volt már szó, 20 hozzászólást elolvasni nem a világvége szerintem.
Elküldve: 2008-11-22 - 22:03 PM
Elküldve: 2009-01-31 - 11:25 AM
Elküldve: 2009-01-31 - 14:23 PM
Elküldve: 2009-02-23 - 17:11 PM
Most ismerkedem a WP-vel és mondhatom remek a rendszer.
Ezt az SPFot telepítettem, egész jónak tűnik. A WP-m az 2.7.1 és a SP-em 4.0.1(1318)-es.
Nekem nem kellene ilyen sok lépcsófok, míg egy topichoz eljutok. Nekem nem kellene a Csoport és abba a fórum és azon belül is a témák, hanem egyből a fórum belseje kellene egyszerűen a topicokkal.
Valamint egy ehhez az oldalhoz hasonló egyszerű letisztult style is jó lenne. Nem ismernek valamilyen gyűjtőhejet?
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó