Na elmondom mi volt a problémám. A wordpress alapból úgy működik, hogy az első oldalra rakja a blogot és azt tölti be elsőnek. A probléma ott volt, hogy én nem blognak akartam elsősorban használni, így szerettem volna elérni azt, hogy egy szöveges kezdőoldal töltődjön be elsőnek, aki erre a címre lép. Ezt az admin felületen is megpróbáltam statikusan megcsinálni, csak ilyenkor a blog rész nem töltődött be, hanem csak az töltődött be helyette is, amit beállítottam az admin részben arra, hogy melyik oldalt töltsön be elsőnek.
Tehát ha azt akarod, hogy ne a kezdőoldalon legyen a blog, akkor tedd a következőt:
1.Hozz létre néhány oldalt az admin panelben. A jobb oldali oszlopban tudod kiválasztani, hogy hányadik legyen. Ezt mindegyik oldalnál meg kell csinálnod, hogyha nem akarod hogy abc betűrendbe rendezze az oldalakat. A lényeg az, hogy lesz egy oldal, amit te a blognak fogsz használni. Ott állítsd be hogy második helyen legyen, azaz írj be egy 2-es számot. Majd ellenőrizd hogy olyan sorrendben vannak e az oldalak, amilyet szerettél volna. Az hogy ott a kezdőlap, amit nem te hoztál létre, ahol a blog bejegyzések vannak alapból, az most nem számít. Később ezt is eltüntetjük, mert nem lesz rá szükség.
2. Az admin panelen menj a Beállítások/Olvasás menüpontra. Ott állítsd ki hogy "Egy statikus oldal (alul választható)" és ott állítsd be hogy mi töltődjön be először, amikor a látogató az oldalra lép. Ez lesz az "Első oldal:". Aztán a "Bejegyzések oldala:" részben mondhatod meg, hogy melyik oldalon legyen a blog bejegyzései. A többi nem érdekes, mehet a "Változtatások mentése".
3. Most a sablonodat kell módosítani. Ehhez menj a Megjelenés/Szerkesztő részre. Ott válaszd hogy "Fejléc (header.php)", aztán valami ilyesmit kell találnod valahol felül:
Aztán ha sikerült, akkor jöhet egy köszönet nekem.
Győző. Mit gondolsz, elég érthetően elmondtam hogy mások is értsék? Néha túl bonyolultan mondom el a dolgokat, aztán zúdítják a kérdéseiket.