Oldalak és kategóriák...
Elküldve: 2010-11-15 - 15:20 PM
Elküldve: 2010-11-27 - 14:25 PM
Most kezdek ismerkedni a wp-vel, eddig nagyon tetszik!
A kérdésem lehet hülyeség, és nem tudom, hogy megoldható-e egyáltalán, de egy próbát azért megér.
Szóval: be lehet-e azt állítani, hogy a fejrészben miket hozzon létre lenyíló "menüként"? Vagyis kategóriát vagy oldalt - egyiket, másikat, esetleg mindkettőt. Vagy ez sablonfüggő?
Remélem érthető a kérdés, ha nem, akkor majd próbálok jobban fogalmazni.
Remélem tudtok segíteni!
Előre is köszi!
Üdv!
Elküldve: 2010-11-27 - 17:04 PM
Ha magad csinálod, akkor beépíted, ha sablont használsz, akkor amely támogatja a WordPress 3.x-et, azzal használható a wp saját menü rendszere.
Elküldve: 2010-11-27 - 18:50 PM
Idézés: Farkas Győző - Dátum: 2010-11-27 - 17:04 PM
Ha magad csinálod, akkor beépíted, ha sablont használsz, akkor amely támogatja a WordPress 3.x-et, azzal használható a wp saját menü rendszere.
Szia!
Köszi a választ!
Ha magam csinálom, akkor hogyan tudom megvalósítani? Én elsősorban kategóriákat - több lépcsős rendszerben - szeretnék létrehozni a fejrészben, de a legtöbb sablon oda - alapértelmezettként - az oldalakat rakja be.
Szóval, hogyan tudnék létrehozni oda kategóriákat (is)?
WordPress 3.0.1-et használok, s ebben akkor hogy tudok oda saját menüt létrehozni? Widget-ként?
Bocsi az értetlenkedésért, lehet, hogy ezek alap dolgok, de sajnos még nem állok úgy, hogy tudjam ezeket.
Előre is köszi!
Üdv!
Elküldve: 2010-12-01 - 00:18 AM
Korábbi problémáimat sikerült megoldani - vagyis a fejlécen az oldalak mellett most már megjelennek a kategóriák is. De ezek után lenne egy újabb kérdésem: azt hogyan tudom megoldani, hogy ne az összes, hanem csak bizonyos, az általam kiválasztott kategóriák jelenjenek meg a fejlécen? Pl: létrehoztam 5 kategóriát, és ugye most mindet megjeleníti a fejlécen, de mondjuk én csak kettőt vagy hármat akarok, hogy ott legyen. Hogy tudom megcsinálni?
Légyszi, válaszoljon valaki!
Előre is köszönöm!
Üdv!
Elküldve: 2010-12-01 - 01:22 AM
Elküldve: 2010-12-01 - 13:26 PM
Idézés: Farkas Győző - Dátum: 2010-12-01 - 01:22 AM
Szia!
Köszönöm a választ, értem is, hogy mit kell tenni, de - gondolom ismét egy hülye kérdés... -, honnan tudom, hogy mi az ID-ja egy-egy kategóriának? Gondolom ez egy nagyon triviális kérdés, de sajnos akkor sem tudom...
Előre is köszönöm az újabb segítséget!
Üdv!
Szerkesztve setremez által: 2010-12-01 - 13:27 PM
Elküldve: 2010-12-01 - 13:35 PM
Ugyanakkor helyetted miért kellene nekünk olvasgatni?
Admin ---> Bejegyzés ---> Kategóriák ---> Az adott kategória fölé húzod az egeret, és a böngészősor alján látod az ID-t, valahogy így:
http://www.te_oldalad.hu/wp-admin/edit-tags.php?action=edit&taxonomy=category&post_type=post&tag_ID=3
Elküldve: 2010-12-01 - 13:56 PM
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Ne haragudj, igazad van, de kb. két hete kezdtem el foglalkozni a WP-vel, s még nem igazán vagyok mindennel tisztában - ezért fogok többet olvasni.
Ígérem, mostantól jobban odafigyelek, és keresgélek, olvasok többet a fórumon is, és csak "végszükség" esetén írok ide.
Üdv!
Elküldve: 2010-12-02 - 16:17 PM
Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy a kategóriára klikkelve rögtön a bejegyzés jelenjen meg. ( Mert ugye gyárilag az adott kategóriába tartozó bejegyzéseket kilistázza, és ott lehet válogatni, majd klikk és bejön a bejegyzés. Én a kilistázó állomást akarom kihagyni)
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2010-12-02 - 18:19 PM
Akkor meg minek neked a kategória? Nem igazán értelek...
Elküldve: 2010-12-02 - 18:28 PM
Idézés: hgrg - Dátum: 2010-12-02 - 18:19 PM
Akkor meg minek neked a kategória? Nem igazán értelek...
Lehet rosszul írtam előbb, na mégegyszer:
WP -be akarok hagyományos weblapot csinálni. Tehát akkor a legjobb példa ez a weblap(wordpress.hu), úgy akarom megcsinálni mint itt van, felső menusorba ráklikk a tárhely gombra, és egyből megjelenik "egészbe" az ezzel kapcsolatos hozzászólás. Az egészbe alatt azt értem, hogy nem kell rámenni a Bővebben gombra ahhoz, hogy az egész bejegyzés olvasható legyen.
Elküldve: 2010-12-02 - 21:48 PM
mammamia.
vannak bejegyzések és oldalak.
neked az oldalakra van szükséged, olvass utána vagy legalább GYAKOROLJ ha már van wp-d!
béke
Elküldve: 2010-12-04 - 12:05 PM
Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat, segítséget
Példa mit akarok:
<li class="cat-item cat-item-4"><a href="http://proba.hu/?cat=4" title="Összes bejegyzés a(z) a hajó kategóriában">hajó</a>
Amit akarok belőle:
<li class="cat-item cat-item-4"><a href="http://proba.hu/?p=52" title="Összes bejegyzés a(z) a hajó kategóriában">hajó</a>
Elküldve: 2010-12-04 - 18:40 PM
Elküldve: 2010-12-04 - 21:50 PM
Szóval:
?p= a ?page= rövidítése
page=oldal
oldalakat ne akarj kategóriákba rendezni...
Elküldve: 2010-12-05 - 12:15 PM
Egy olyan sablont használok ami nem támogatja natívan a menüket. Felül van vízszintesen két menüsávja, az egyikbe az oldalakat rakja automatikusan a másikba pedig a kategóriákat.
Nálam egy kicsit sok oldalból állna a weboldalam. Hogy tudom azt megcsinálni hogy egyes oldalak ne jelenjenek meg a menüsorba?
Előre is köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2010-12-05 - 12:54 PM
no és ott adj hozzá ennyit: &exclude=5 ha az 5ös ID-jű oldalt akarod kiszedni.. id megjelenítése
a) visszarakod a közvetlen linkeket alapértelmezetten és megnézed h mit ír ki a ?p=SAJT helyre. na ott a SAJT helyén lesz az ID
avagy
blalbalblbalbalblalba&balblablab&ID=5&akbkajkjabkdfjkdfblajfkldjblbf
ennyi...
de ez is le volt már írva korábban, csak jelzem..
Elküldve: 2010-12-05 - 13:27 PM
Köszönöm a segítséget.
A header.php találtam ezt a sort: <?php wp_list_pages('title_li='); ?>
Pontosan hogy kell ide beillesztenem, ha mondjuk a 2 és a 3-as id számú oldalakat akarom kivenni a megjelenítésből?
És elnézést ha már volt téma. Tényleg használtam a keresőt de nem találtam meg. Biztos rossz szavakkal kerestem.
Nagyon megköszönném ha segítenél.
És már most köszönöm a türelmedet.
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó