Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

Költöztetés - tárhely váltás miatt

• Lezárt téma A téma zárva.
21 válasz erre a témára

#1 galagonya

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-06-04 - 13:21 PM

Fizetős tárhelyről költöztetném át a WP-t egy másik fizetős tárhelyre, ugyanaz alá a domain alá.
Szeretném, ha valaki leírná, hogy mi a menete egy ilyen költöztetésnek, hogy a legkevesebb problémával járjon. Hogy a legegyszerűbb, és a legfájdalommentesebb??
/ Újra telepítem a WP-t ? Vagy átmentem az adatbázist a myphp adminból és létrehozom az új helyen és egy az egyben csak felmásolom a WP fájlokat? /
Köszönöm

#2 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2008-06-04 - 13:41 PM

ha a domain nem változik, akkor átmásolod a fájlokat, az adatbázist is (pl. phpmyadminba kiexportálod, aztán az uj helyen importolod), aztán a config.php-ba beállítod a jelszavakat, meg amit kell (mysql felhasznalonev, mysql kiszolgalo9, és lesz öröm meg bodotta.

#3 galagonya

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-06-04 - 16:56 PM

Köszönöm!
Kábé én is ebbe reménykedtem :)
//DE a phpadmin használatával vannak problémáim: pl az exportnál milyen formátumba mentsem? mit kell még beállítani? Majd googlizom egy kicsit :) //

#4 jupe

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 110 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-06-04 - 20:07 PM

Szerintem azt nézd meg, hogy az új tárhelyen az adatbáziskezelőd milyen formátumot fogad, és abba exportálj.

#5 galagonya

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-06-04 - 21:34 PM

Fogadni csak SQL fogad ha jól értelmezem. Csak az a baj, hogy a mentett adatbázis nagyobb, mint amit engedne feltölteni :(

#6 galagonya

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-06-04 - 21:51 PM

Sikerült csak tömörítve kellett lementeni :) Sikerült az import is :)

#7 LavX

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-27 - 15:02 PM

Üdv!
Én is most költöztettem, de nekem akadt egy problémám. Felteszem a wp fájlokat, majd wp-configot beállítom és ezután importálom az adatbázist. Bejön az oldal, de egy bejegyzést se akar megjeleníteni. Jobb oldali sidebaron ott vannak a címek, de mindegyikre azt írja, hogy nem található. .htaccess is engedélyezve van, ezért nem értem mi a baja. Ötlet?

(www.lavx.info)

#8 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2010-05-27 - 15:19 PM

Adatbázisban át kell írni a wp_options táblában a site url és home értéket a helye elérésre. A másik lehetőség, hogy ott van ugyan a htaccess fájl de nincs benne semmi. Frissíteni kel a közvetlen linkeket ebben az esetben vagy beleírni.

#9 Petike1007

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 14 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-07-15 - 13:34 PM

Hali!
Beállnék a sorba...fizetős tárhelyről fizetős tárhelyre költözés...
Viszont meg kellene maradni az eredeti oldalnak is még egy ideig.Csak átmásolás majdnem működik...adatbázis beállítva,sqlben átállítottam a 2 url-t az újra...
A főoldal be is jön tökéletesen,viszont ha rákattintok egy menüpontra,akkor semmi...
HELP PLEASE

#10 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1584 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-07-15 - 14:01 PM

írd be a fórum keresőbe: üres, vagy semmi
kb 500 hasonló hozzászólást találsz

http://forum.word-pr...-by-hibauzenet/

Szerkesztve hitetlen által: 2010-07-15 - 14:03 PM

#11 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2010-07-15 - 14:05 PM

keress rá, hogy WP_DEBUG

#12 Petike1007

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 14 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-07-15 - 15:10 PM

oké...az oldalak működnek...köszi

#13 DuDe

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-06-07 - 15:30 PM

Hello!

Nem egészen ilyen a problémám, de hasonló, és nem akartam új topicot nyitni emiatt :)

Tehát az van, hogy elköltöztettem a wp blogomat saját szerverre, és nyilván én bénázom, de az a helyzet, hogy az alapértelmezett permalink beállításokkal (?p=123) minden oldal és bejegyzés megy, de ha valami szebbre szeretném formázni a linkeket (ahogyan az előző helyen is volt), akkor nem látja az aloldalakat.

A .htaccess trükköt kipróbáltam, nem működik, az SQL adatbázisban elvileg minden rendben...van-e még valami tipp?

Köszi,

DuDe

Szerkesztve DuDe által: 2011-06-07 - 15:31 PM

#14 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2598 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2011-06-07 - 15:46 PM

db-ben keress már rá a régi domain névre, hátha beragadt valahol és ezért az elérések rosszak, de lehet irtó nagy baromságot tippeltem most

#15 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2011-06-08 - 00:21 AM

htaccess trükk...
Nos, talán kérdezd meg a tárhely szolgáltatód, hogy van-e a szervere rewrite támogatás, mert előfordulhat, hogy nincs.

#16 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-06-08 - 00:49 AM

vagy nem is .htaccess a csodálatos file neve:
http://httpd.apache....o/htaccess.html
alapesetben .htaccess de, beállítástól függően lehet .kiskutyafarka is :)
Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

#17 DuDe

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-06-08 - 15:05 PM

Nostehát...

Jelentem, megoldottam :) A probléma az Apache konfigban volt (kezdő vagyok), és mindössze annyi volt a gond, hogy a rewrite modult nem töltötte be, és így nem is tudta értelmezni a rewrite rule-okat :) Tehát DjZoNe állt legközelebb a megoldáshoz ;)

Köszönöm a rávezetést,

DuDe

#18 Barbi_

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 22 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-08-11 - 12:14 PM

Sziasztok!
Én csak a fórumomat szeretném elköltöztetni másik WordPress honlap alá, ami másik tárhelyen is található. Mingle fórum, amit használok. Azt szeretném, hogy az új honlapon legyen ugyanaz a fórum, ami most a régin van, ugyanazokkal a hozzászólásokkal és ugyanúgy az új helyen be tudjanak lépni a korábban már regisztrált felhasználók. Lehetséges ez? És ha igen, hogyan?
Köszönettel,
B.

#19 winkike

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 45 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2011-09-16 - 10:12 AM

Sziasztok...

én is költöztem localhost -ról rendes tárhelyre.

Adatbázis lementve, adatbázisban az új adatbázis név és a http://localhost/wordpress átírva a megfelelő domain névre (több mint 8000 :-D még jó, hogy csak egy kattintás)...

Multisite -ot készítettem localhost-on http://localhost/wordpress; http://localhost/wordpress/en; http://localhost/wordpress/de azért, hogy a 3nyelvű oldalamat egy admin felületről tudjam kezelni.

Költöztetés megtörtént, adatbázist feltöltöttem, wp fájlokat kabát- nadrág- ingem- gatyám átmásoltam .
wp-config(csak a jelszót meg a adatbnevet írtam át) .htacces szintén változtatás nélkül ment fel

(a 3. próbálkozásra sikerült ... mind1 fenn van ... valamiért nem akarta felismerni, illetve nem tudott csatlakozni az adatbázishoz, rejtély mind1 .. fenn van)

Kérdés ???????

A widget beállítások eltűnnek ??? Miért ?
A plugin-ok kikapcsolt állapotba mennek át.. Miért ?
A sablon immel ámmal megtartaj a beállításait, de nem mindent... miért ?
A MULTI SITE -OM ELTŰNT !!!! HOVÁ ? MIÉRT ? HOGYAN KELL VISSZA KAPCSOLNI ???
Miért marad meg minden beállítás, ha localhost-ról, localhost-ra telepítem és miért tűnik el egy csomó minden ha localhost-ról éles szerverre költöztetem a weboldalt ???

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, válaszokat ...

Üdv: Winkike

#20 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-09-16 - 18:37 PM

amint a localhostod ugyanolyan lesz mint az "éles" server rögtön kiderül :D
Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó