Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

nagyon sürgős és nagy gond

32 válasz erre a témára

#1 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2008-05-27 - 14:58 PM

Ezt az üzit kaptam ma a blogom helyett. Pedig ma minden rendbe volt! Mi lehet a gond?

A PHP telepítésedből hiányzik a MySQL kiterjesztés, ami szükséges a WordPress működéséhez.

Légyszi segítsetek mert így kiesek a versenyből.

#2 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2008-05-28 - 10:37 AM

reklamálj a szolgáltatodnal. nincs betoltve a mysql modul a phpbe

#3 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2008-05-28 - 16:47 PM

Írtam már, cpanel frissítés van. Kaptam egy emailt hogy tegnap 16:30 tól 24 órán keresztül nem lesz a Mysql elérhető. Már letelt a 24 óra uh remélem lassan rendbejön.

#4 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1530 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2008-05-28 - 20:44 PM

Ügyfélszolgálatot próbáltad már?
Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!

#5 e1

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 51 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-06-30 - 23:59 PM

Mileyn szolgáltató az, ahol egy napig nem megy a MySQL?

#6 e1

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 51 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-02 - 01:15 AM

Akkor az nem szolgáltató, hanem "reklámszerver". :D

#7 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1530 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2008-07-01 - 21:20 PM

Ingyenes! :D
Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!

#8 Zoly

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 17 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-09-07 - 17:54 PM

lehetséges, hogy a WP rendszer letilt, ha pl egy wordpress.zoly.hu szerkezetű elérést akarok hozzárendelni?

#9 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2008-09-07 - 18:45 PM

Bocsánat, egy kicsit fejtsd ki a kérdést, légyszíves!

Nekem nem egészen - mondhatnám egyáltalán nem - világos.
Közben pedig azt is áruld el, hogy milyen WP verziót, hol, esetleg milyen sablonnal használsz.

Köszi!

#10 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2598 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2008-09-07 - 19:40 PM

szerintem subdomainről beszél zoj.

fgy, érzem ám a maró gúnyt, érzem ám! ;)

#11 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-09-07 - 20:03 PM

Nagyon valószínűnek tartom én is, hogy a subdomain-ről lehet szó, de - ugyebár - azért nem nekünk kellene kitalálni, hogy valaki mire vár választ? :) Nem lesz baj, ha szabatosabb kérdésre kell válaszolni, hisz' tudjuk, itt mindenki szabad idejében, szabad kedvtelésből, és a közösség iránt érzett hódolatból áll rendelkezésre, de WordPress témában, nem quiz-szerűen. ;) :)

OFF: Mano! Érezzed is! Érezzed is! Rosszul esik, de be kell látnom, hogy igazad volt, meg még sokat segít is!
:) :) Batke! 32 fok van a Celsiuséktól nálunk, és áll a levegő! Alig győzöm fröccsel a hűtést. :)

#12 Zoly

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 17 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-09-08 - 10:34 AM

Az a baj, hogy van egy weblapom (evezzük X-nek) és nem tudja a szolgáltató valamiért beüzemelni a WP alapú blogokat aldomainként.
Viszont érdekes módon csak ezekkel a blogokkal van gond, a forumot simán be tudták üzemelni "forum.x.hu" módszerrel, de a WPblog.x.hu már nem megy, nem eszi meg a rendszer, vagy a blog, vagy az akármi. Szerintetek a hiba a WP-ben van?

#13 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-09-08 - 11:42 AM

Kedves Zoly!

Újra neki kellene futni annak az aldomain-nek! :)

Ilyen hiba nincs a WordPress-ben - itt létrehoztam egyet, hogy ezt be is mutathassam: http://wpblog.sakraft.hu/

Tehát, van egy weblapom, minek neve (ami nálad:X) sakraft. Létrehoztam egy aldomaint, úgy, ahogyan Te is írtad. Ezzel lett egy olyan aldomain, hogy wpblog.sakraft.hu, és üzemel.

Amire érdemes nagyon figyelni:

a.) Az adatbázis nevét, és az előtagot mindenképpen át kell nevezned a létrehozáskor, ha több wp-t használsz.
b.) Azt tudni kell, hogy az aldomain létrehozásakor a szolgáltató szerverére azonnal megtörténik a regisztráció, de amíg ez végigsöpör a világhálón, az kb. 1-72 óra időtartamot is átölel.

Tehát, a lépések:

1./ Aldomain létrehozása (ekkor létrejön egy tárhely a www alatt, mondjuk a wpblog néven)

2./ Új adatbázis létrehozása (adatbázis név, előtag!)

3./ FTP-vel feltolni a használni kívánt verziót a wpblog subdomain könyvtárba

4./ http://wpblog.domain.hu és a szokásos telepítési lépések

5./ És üzemel! :) :)

Szép napot!

DjZoNe hozzászólása után szerkesztve, 14:02-kor: Amit én írtam le, az a WordPress 2.6.1-es verziójával került kipróbálásra.

#14 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2008-09-08 - 12:40 PM

Nekem van olyan futú WordPress MU -m ahol sok-sok aldomain van, de nincs vele gondom.
A hiba máshol lesz.

#15 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2598 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2008-09-08 - 14:17 PM

nekem is van aldomainre felrakott wp-m, gond nélkül megy...

#16 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2008-09-09 - 10:37 AM

Gyanítom itt DNS beállítási hiba lesz (nincs * rekord) , oder apache nincs jól ráállitva hogy kezelje az összes (*.domain.hu) aldomaint :)

#17 E.D.

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 208 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-09-09 - 14:54 PM

Pont valamelyik nap kérdezte főnököm, hogy mi lehet a gond a blogjával. Tárhelyet rendelt domain-el, de a domain ugye pár hét múlva érkezett csak meg. Addig is ip alapján beüzemelte a blog-ot. Aztán értetlenül nézte, hogy a domain-el nem működik. Aztán a wp-ben átírta a blog címét ugye a domainre és már működött is...
A gond az egészben, hogy nem találtuk hol lehet beállítani, hogy több domain is mutathasson a blog-ra... (merthogy ez lett volna a köv lépés)
Be lehet ezt egyáltalán állítani? pl hogy a valami-blog.hu és a blog.valami.hu is a blogra mutasson és működjön is a blog mindkettővel... vagy csak automatikus átirányítással(301-essel pl), ahol ugye feláldozódik az egyik domain (mert csak a blogbajutásra van használva, onnantól a másik vesz át mindent).

Nem lehet, hogy itt is hasonló a probléma oka?

#18 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2008-09-09 - 14:58 PM

hát, ha kézzel megizéled a wp-t, és kiszerkeszted belole az átirányitast.

azonban, ha a google két domainen (vagy többön) ugyanazt találja, úgy kiszorja a találati listákbol, hogy ihaj.

#19 E.D.

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 208 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-09-09 - 15:04 PM

[quote name='charlie]azonban' date=' ha a google két domainen (vagy többön) ugyanazt találja, úgy kiszorja a találati listákbol, hogy ihaj.[/quote']
Igen, ezzel tisztában vagyok...

Gondolom 301-es átirányításra nincs beépített opció. Vagy belenyúlok a kódba, vagy egy külön file-ra irányítom a +domain-t, ami 301-el átdobja a blog-ra.

#20 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2008-09-09 - 15:38 PM

ha be van állítva a wp-ben a domain, akkor automatikusan arra dob (probald ki, pl hogyan.org automatikusan átdob www-sre, mert az van a wp-be beállítva)

persze, csak akkor megy ha van .htaccess meg eprmalink, különben nem tudja

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó