Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

saját domain a böngészősávba

domain

• Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
7 válasz erre a témára

#1 szisziszilvi

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 8 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-05 - 22:29 PM

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy a böngészősávban a saját, megvásárolt domainem jelenjen meg, és ne a 000webhost által szolgáltatott aldomain? Pl. megvettem a sajatdomain.hu-t, aktiválva is van, be is van állítva, így bejön rá a sajatoldal.net63.net, amit a webhost osztott ki nekem, de utána az első kattintás után (a menü bármely elemére) a böngészősávban ez az utóbbi jelenik meg és nem az előbbi.

Üdv
Szilvi

#2 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-05 - 22:49 PM

nem tudom miféleképp van beállítva.
Célszerű módozat:
Addondomain-t hozzáadod ez által elérhető lesz az oldal az új domainről (egy rövid ideig így mindkét oldalról). Majd a régi domain-ről belépsz az admin felületre / phpmyadminba és a beállításoknál átírod az oldal elérhetőségét a domainre. Ez webes felületen beállítások > általános vagy myadminból a wp_options (korrekt módon [a prefix-ed]options) tábla siteurl ill home recordja..

Szerkesztve hgrg által: 2012-01-05 - 22:50 PM

Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

#3 szisziszilvi

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 8 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-07 - 21:03 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: hgrg - Dátum: 2012-01-05 - 22:49 PM

Ez webes felületen beállítások > általános vagy myadminból a wp_options (korrekt módon [a prefix-ed]options) tábla siteurl ill home recordja..

Kicsit óvatoskodom, mert nem értek hozzá. A beállítások alatt az alábbiakat látom sanszosnak, ezek közül melyik?

WordPress cím (URL)
Honlap cím (URL)

Illetve azt értem, hogy a siteurl az a honlap cím lesz, de mi a másik, és miért piszkáljam / ne piszkáljam?
Ezt követően az admin felület hogyan lesz elérhető?

Szerkesztve szisziszilvi által: 2012-01-07 - 21:07 PM

#4 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-07 - 22:54 PM

mindkettőt át kell írni :) ez még arról szólt, mikor a wordpress telepítésed helye és a címe eltért..
pld
weblapom.hu/wp a mappa ahol a file-ok vannak
és weblapom.hu az oldal amit használok
viszont rengeteg plugin használja ezen értékeket össze-vissza, így célszerű őket szinkronban tartani amennyire megoldható..

#5 szisziszilvi

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 8 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-09 - 10:55 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: hgrg - Dátum: 2012-01-07 - 22:54 PM

mindkettőt át kell írni :) ez még arról szólt, mikor a wordpress telepítésed helye és a címe eltért..

És az admin felület utána hogyan lesz elérhető? Vagy minden ugyanaz azzal az apró különbséggel, hogy ahová eddig a sajatoldal.net63.net volt írva ott eztán a sajatdomain.hu lesz olvasható?

#6 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-09 - 14:46 PM

" ahová eddig a sajatoldal.net63.net volt írva ott eztán a sajatdomain.hu lesz olvasható? "
Kérem ön nyert :)
Valamint érdemes lenne a subdomain-es elérést letiltani, mert a google stb nem szereti a duplikált tartalmat. de erről már seo felvilágosult kollégák többet tudnak, ilyesmibe sose másztam bele, csak karistolgatom a felszínt :)

#7 sipiemi

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 10:53 AM

Sziasztok!

Nekem is épp ez volt a problémám, és nekem már eleve a jó domain volt megadva. na de gondoltam próbálkozok (nem kellett volna) és beírtam:

Worpress cím (URL): http://domainnevem.com/wp
Honlap cím : http:/domainnevem.com

Ezelőtt uyanez volt, hivéve azt a /wp-t

És elszállt az egész. Az oldal nem található, vagyis igen, de nem tudok belépni, kezelni az egészet. Az oldalamon csa a szöveg látható, se sablon, se semmi, mintha egy sima office word doksi lenne. Hogy tudom visszacsinálni?

Előre is köszsönöm, ha valaki tud segíteni, és remélem tud:)

#8 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 12:17 PM

A phpmyadmin-ban belépsz, wp_options táblába megkeresed az url-eket és a domain.hu-ra vagy domain.hu/wp -re írod egységesen, a lényeg, hogy egyformák legyenek.
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó