Nem tudom kik szavaztak, milyen tapasztalatokkal, úgy érzem, hogy inkább amolyan "szívügy" ez sokaknak.
Én már kipróbáltam nagyon sokféle fórummotort, az IPB-t nem szeret(t)em sosem (sorry...), de ez persze lehet szubjektív

Igazából a motorháztető alá kellene nézni, és az alapján dönteni, és nem szimápátia kérdést csinálni ebből - azaz ne az user mondja meg hogy milyen fórummotort szeretne használni. Ha a vezetőség a bbPressre voksol, akkor úgyis mindegy a mezei usernek, azt eszi (ha akraja ha nem) amit kap. Ugyanakkor
csak a szívemre hallgatva bele lehet ugrani nagy ökörségekbe is, szabad a választás
Van jópár(5) fórumom, én végül anno a vBulletinnél kötöttem ki. Ez is elég bonyolult ha úgy tetszik, ugyanakkor 98% ingyen vannak a pluginek ami szintén nem mindegy. Ugyanakkor azt is el lehet mondani hogy pont a pluginok felelősek sok-sok oldalfeltörésért, hibás működésért, etc... ezzel óvatosan kell bánni és nem ész nélkül feltenni mindent. És természetesen mindig naprakésznek kell lenni, (és nem sírni hogy feltörik az oldalt ami évek óta nem volt frissítve) én gyak. várok pár napot az új verziók után hogy kiderüljön van-e valami negatív visszajelzés, utána frissítek és kopp-kopp nekem még nem törtek fel egy oldalamat sem
Ugyanakkor ha már nagyon nagy a váltási kényszer, és feneketlenek az anyagiak én betennék választónak egy Xenforo fórum mocit, láttam már nem egyet WP-el tökéletesen összedolgozva(migrálva mielőtt valaki megkövez). Fiatal csapat (volt vBulletinesek) szines-szagos, tele a legújabb technológiákkal, nem utolsó sorban (és nem véletlenül) már van hozzá WP to Xenforo Bridge is.
Ez a bbPress számomra elég komolytalan motor egy
akár IPB motorral összehasonlítva.
És most jön a lényeg:
- mekkora terhelésnek van az oldal kitéve?
- hány látogató, regisztrált tag,
- mennyi hozzászólás, téma várható?
Ha ezek tisztázottak, akkor egyszerűbb a választás.
Van olyan fórum ami ugyan nem az enyém, de "vanközömhozzá" - 14k téma, 2,5m post, 300+k user. És müxik, vidáman. Ezt egy pl. bbPress, MyBB, stb. soha nem lenne képes kiszolgálni.
Ja...nem válaszoltam. Csak hangosan gondolkodtam, remélem az jön le mindenkinek ebből mint amire gondoltam a pötyörészés közben.
Ez is egy vélemény, csak meg kell hámozni
Üdv!
ui.: sorry h hosszú lett, pedig esküszöm visszafogtam magam!