Ugrás a tartalomhoz

Támadnak a pici sárgák

• Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
7 válasz erre a témára

#1 Adamyno

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 11 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-14 - 19:09 PM

Sziasztok!

Egy olyan gondom van, hogy egy ideje támadnak a sárgák. Van egy Activity Monitor bővítményem és ott jól látható, hogy folyamatosan próbálnak belépni a Wordpress felhasználóval és klönböző jelszavakkal. Ez még hagyján, mert ilyen felhasználó nincs is (egyébként a támadások erről az IP-ről jönnek:117.41.185.193), de a mai nap folyamán észrevettem, hogy egész nap támadtak Hollandiából a 91.224.160.12 címről, és ők már az admin felhasználónevet használják. Több ezer kísérletük volt már a nap folyamán. Attól nem félek, hogy kitalálják a jelszavam, de ez rettentő mód lelassíthatja az oldalt. No meg attól félek, nem lesz-e ebből probléma a szolgáltató felől.

Valahogy nem lehet korlátozni az oldalhoz való hozzáférést bizonyos IP címekről? (elsősorban WP-s megoldásra gondoltam, mert az oldal bérelt szerveren van)

Régebben regisztrált egy csomó kínai (gondolom robot) az oldalra kamu e-mail címekkel meg ilyen tök értelmetlen nevekkel, de mind ugyanaz a kínai IP-ről jött, csak már kitöröltem őket, így nem tudom a címet.

Tehát a B kérdés meg az lenne, hogy ha esetleg újra előfordulna ilyen tömeges "népeszerűség" az oldalon, akkor valahogy lehet-e azt szabályozni, hogy egy IP-ről ne lehessen regisztrálni?

Ha valaki tud valamiben segíteni, azt köszi előre is!

#2 Andrea

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 158 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-14 - 20:07 PM

Tessék, egy lehetséges megoldás a sok közül:
http://seoblog.webka...eoblog#more-249

Másik, a .htaccess fájlon belül bannolod
http://www.cmsmadesi...php?topic=429.0

Harmadik, ip blokkoló plugin
http://wordpress.org...?q=ip+ban&sort=

Ezek általánosan blokkolnak...

Szerkesztve Andrea által: 2011-12-14 - 20:09 PM

#3 Adamyno

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 11 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-14 - 21:40 PM

Köszi, megnézem őket!

Szerkesztve Farkas Győző által: 2011-12-14 - 22:08 PM
Megtennéd, hogy nem idézed az előtted hozzászólót? Köszönjük!

#4 Adamyno

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 11 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-14 - 22:16 PM

Természetesen!

Köszönöm a felvilágosítást! :)

#5 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2011-12-14 - 22:29 PM

Nincsen semmi gond; ezekért a figyelmeztetésekért néha a társaim is felhúzzák az orrukat, aztán belátják ők is (bármennyire is elterjedt máshol, meg gyors, meg miegymás...):

- nem akasztja meg senki szemét, de legfőképpen a gondolatát, hogy tizennegyedszer olvas valami beidézést, és a lényeget ki kell hámozni,

- áttekintetőbb egy-egy topic, ha a beszédfonál zakkanás nélkül követhető,

- jelentős mennyiségű hely spórolható, ezáltal gyorsabb lesz az alapszolgáltatás is, hisz' nem kell felesleges dolgokat betöltenie a rendszernek.

Tudom jól (naná, hogy a magam példájából indulok ki... :) ), hogy nem sokan olvassák a Fórumszabályzatot, de abban is benne lakozik ez az előírás, és - mint azt sokan tudják a Fórumlakótársak közül - civilben könyvelő (is) vagyok, és mint a precizitás ős-öregatyja, az őrületbe tudom kergetni ezzel a sokkal lazább számteches társadalom fiatalabb képviselőit. ;)

Szóval: nem ellened, hanem érted. Érted? :)

#6 Adamyno

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 11 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-14 - 23:12 PM

Igazából nem volt kérdésem, gondoltam itt ez a szabály, aztán kész :D

De azért köszönöm a bőséges indoklást, ez nemcsak hogy érthető, de még ésszerű is így szerintem.
A fórumszabályzatot egyszer régen elolvastam. Valami rémlik, de azért arra nem mernék fogadni, hogy egy az egyben visszamondom. :mellow: Egyébként picit irigylem a precíz embereket, ha nagy leszek én is olyan szeretnék lenni, de nem tartom valószínűnek, hogy sikerülni fog ebben az életemben :P

Mindent összevetve, tényleg nincsen semmiféle harag, csak kaptam egykis kiegészítő információt, amitől újra okosabb lettem és ennek örülök ;)

#7 KardiWeb

Törzstag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 290 Hozzászólás:
  • Település:Kecskemét a Mercédesz város

Elküldve: 2011-12-15 - 00:24 AM

Szervusz!

Először is tudd meg, hogy az IP címed! Ehhez látogasd meg a http://ping.eu weboldalt. Ott rögtön látod majd, hogy milyen ip címről internetezel! Másodszor meg kell nyitnod a .htaccess fájlt a /wp-admin/ mappában találod, és készíts róla egy backup-ot. Fontos! Ne szerkeszd a gyökérben levő .htaccess fájlt, ezeket a kódokat nem másold oda. Mindenképp kell lennie egy /wp-admin/.htaccess-nek, ha nem látsz ilyet, hozz létre egy üres fájlt a wp-admin mappában, és nevezd el .htaccess-nek.

Ha ez megvan, másold be a következő kódot:

AuthUserFile /dev/null
    AuthGroupFile /dev/null
    AuthName "Access requied!"
    AuthType Basic
    <LIMIT GET>
    order deny,allow
    deny from all
    # engedelyezhetsz egy ip tartomanyt is
    allow from  99.999.0.0/16
    # engedelyezhetsz egyetlen ip cimet
    allow from 99.999.99.11
    # engedelyezesi lista
    allow from xx.xx.xx.xxx
    # engedelyezesi lista
    allow from xx.xx.xx.xxx
    </LIMIT>

Különben Győzőnek teljes mértékben igazat adok! Jár a pont ;)

Szerkesztve KardiWeb által: 2011-12-15 - 00:25 AM

#8 Adamyno

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 11 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-18 - 21:47 PM

és hogyha megcserélem az allow, deny szavakat, akkor alapból mindenki engedélyezve lesz, kivéve akik a deny alatt vannak?

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó