Ugrás a tartalomhoz

Fordítási nehézségek, segítségkérés hozzáértőktől

22 válasz erre a témára

#1 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:
  • Település:Gúta (Szlovákia)

Elküldve: 2011-11-29 - 14:04 PM

Részben olyan problémával fordulok Hozzátok, hogy nem tudom, hol lehet beállítani a dátumot és az időt sablonon/pluginen belül.
Ugyanis feltelepítettem egy chat plugint, és itt is angolul írja a fél mondatot. A pluginban azt meg tudtam oldani, hogy így szerepeljen a dolog: "Utolsó üzenet 6 minutes ago."

Illetve a bejegyzéseimben: pl november 10, 2011 szerepel, mindez úgy, hogy a WordPress be van állítva általam, de ez nem elég, sablonon és pluginen belül is meg kell oldani, külön. (valahogy, valahol)

A hozzászólásoknál is ez van. Minden más fordítást megtaláltam, de ezeket nem tudom. Illetve a bejegyzéseknél is van ilyen gond. Van 2 gomb, melyek kurzor felettük tartásánal előjön egy szöveg, ezt sem találom sehol, illetve alul a lapokat PAGES-nek írja, és azt sem tudom átállítani. Ha valaki lenne olyan segítőkész, és érti a problémát, kérem, segítsen nekünk ezt a problémát orvosolni. Nagyon hálás lenne a portál csapata! Hogy hol keressük, mit írjunk be...

Előre is köszönöm!

kép

kép

kép

kép

... Ahol az elméd új értelmet nyer!

Ahol a fizika elvész, ott a lélek ellenfelet ver ...

#2 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2011-11-29 - 18:41 PM

Sokat segítenél, ha probléma esetén adnál rögtön egy linket, vagy elárulnád pl. most, hogy melyik chat bővítményről van szó.

1. "Utolsó üzenet 6 minutes ago."

A minute, minutes fordítása perc, az világos. Mit lehet tenni, hogy magyar szerkezetű legyen a mondat? Átírni egy kicsit: "Az utolsó üzenet óta 6 perc telt el." - vagyis, az ago fordítása esetünkben a "telt el" kifejezés.
Ízlelgessük a mondatot úgy, hogy gondoljuk végig, hogy mi a változó (a számértéken kívül); év, hónap, nap, óra, perc, másodperc. Mondjuk ki hangosan magunknak a változókkal ellátott kifejezést. Ha nem érzünk nyelvi döccenőt, akkor így lehet a fordítás.

2. november 10, 2011

Mivel, feltehetően nincs nyelvi fájl, vagy az a rész nincs lefordítva, vagy nem tartalmazza a dátum fordítását, a szerencsétlen sablon, vagy bővítmény a saját dátumbeállítását használja, ami többnyire angol nyelvű.
A dátumot valami ilyesmi formában adják meg (akár több php-fájlban is):
<?php the_time(__('F jS, Y', 'default')) ?>

A zárójelben lévő részt átírod, pl. Y. F. j., l alakúra, mented, és készen is vagy. A WordPress dátumbeállításoknál lévő linket követve a legváltozatosabb dátum- és időpont beállításokat követheted el.

#3 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 00:15 AM

Szia!

Köszönöm a választ és a segítséget!
A megfogalmazással nincs gondom, csak tudnám, hol kell ezt átírni. :)
Az "elejét" én írtam át magyarra, de tovább már valami külső parancs szerepel, amit nem lehet ilyen módon átírni.

Itt a kép, s a kód is mellékelve.

kép

$last_message .= '<div style="color:#aaa">'.__('Legutóbbi üzenet', 'wp-symposium').' '.symposium_time_ago($chat->chat_timestamp).'.</div>[|]';

if ($chat->chat_from == $me) {
					$last_active_minutes = convert_datetime($chat->tolast);
				} else {

if ($chat->fromlast && $chat->status != 'offline') {
						$last_active_minutes = convert_datetime($friend->last_activity);
					} else {
						$last_active_minutes = 999999999;
					}
				}
				$last_active_minutes = floor(($time_now-$last_active_minutes)/60);			
				if ($last_active_minutes >= $offline) {
					$results .= "loggedout[split]";
					$last_message .= "loggedout[split]";
				} else {
					if ($last_active_minutes >= $inactive) {
						$results .= "inactive[split]";
						$last_message .= "inactive[split]";
					} else {
						$results .= "online[split]";
						$last_message .= "online[split]";
					}
				}

// Only show 'last message' if over 60 seconds
				if ((time() - strtotime($chat->chat_timestamp)) < 60) {
					$last_message = "";
				}

}

$results = $results.$last_message;

}

echo $results;

}

exit;

}

#4 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 09:34 AM

Elhiszem készséggel, hogy meg tudod fogalmazni, és olvasni??... :)

Azt kérdeztem tőled, hogy melyik bővítményt használod, hátha úgy könnyebb lesz segíteni... :(

Ugyan erről egy mukkot sem szóltál, de erős jelleggel úgy tűnik, hogy a wp-symposium bővítményről lehet szó, amelynek azonban rendelkezik nyelvi fájllal; a magyar fordítása jelenleg 38%-on áll, ha jól néztem, akkor Nagy Gergő és klai kollégák küzdenek vele erősen. Nem is kicsi feladat, mert konkrétan nem is 1, hanem 10 nyelvi fájl tartozik hozzá (igaz, ezek a fájlok szolgálják ki az alapban a bővítményhez nem tartozó, megvásárolható további bővítményeket is). Pl. az ago a fő nyelvi fájl 608. sorában lakozik.
A dátumot nem néztem, de bizonyára az is valahonnan előszedhető.

#5 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 13:32 PM

Igen, a bővítmény neve WP Symposium.
Bocsáss meg, de az utóbbi időben túl elszórt vagyok a webszerkesztés miatt. Van, hogy csinálok pár perc szünetet, és már jövök is ide olvasni, illetve kérdezni, ha kérdésemre nem találok választ.

Nagyon szépen köszönöm segítséged!

A nyelvi fájlt hol találom? Ugyanis a "lang" könyvtárban nincs. Illetve milyen kiterjesztésű?

#6 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 16:53 PM

Nem fogod elhinni: mi is ezt csináljuk. ;) Dolgozunk, weblapot szerkesztünk, családi életet élünk, kocsmázunk, csajozunk és segítünk, ha tudunk. :)

Mondom én, hogy neked olvasási gondod van: előző hozzászólásomban adtam a linket a nyelvi fájlokhoz. Most is ott van. :)

#7 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 17:28 PM

:D
Igen, eléggé szét vagyok szóródva. Megtaláltam, átírtam, működik végre. A chat teljesen magyar immáron.
Bocsáss meg, hogy ilyen "bemutatkozásom" van... Azt hiszem, túlzásba viszem a portál, fórum és a webshop szerkesztését, mert jó 2 hónapja csak ennek élek. Ebből áll a napom, órám, percem, másodpercem.

Remélem lassan befejezem a fejlesztéseket, fordításokat, és nagyobb figyelmet szentelhetek az "itteni odafigyelésre", netán mások segítésére. (Jelenlegi tapasztalataim/ tudásom szerint.)

Mostanában eléggé hanyag módon olvastam a válaszokat/ segítségeket, így nem is értem, mit és kitől vártam... :lol:

Győző, csak hogy tudd: a legtöbbet Neked, illetve syskának köszönhetek, illetve a portál/fórum felhasználói! ;)

#8 dollforall

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 10 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-03 - 00:46 AM

Én is szeretnék egy kis segítséget kérni. Hiába olvasgattam itt sokmindent, sehol sem találom, hogy a pirossal bekarikázott kifejezéseket hol tudnám lefordítani/kicserélni.

A lap Artisteer-rel készült.

Kösz!

kép

Szerkesztve dollforall által: 2011-12-03 - 00:46 AM

#9 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-05 - 21:16 PM

Szia!

Ezt úgy oldottam meg, hogy szépen megnyitottam a sablon mappáit/fájljait a számítógépemen a Notepad ++ nevezetű programmal, majd CTRL+F és kikerestem.
A TE esetedben pl.:

megnyitsz egy fájlt => CTRL+F => PUBLISHED => "Keresés"

Ha kerestem valamilyen angol kifejezést, amelyet magyarra szerettem volna fordítani, mindig így jártam el. Ha az adott fájlban nem talál ilyet, mész tovább a következőre. Ez a legamatőrebb változata a probléma megoldásának, de nálam bevált. ;)

#10 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2011-12-05 - 21:24 PM

A hozzászólási rész "a rendszer része", viszont a másik két karikázásod a sablonból jön.

#11 dollforall

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 10 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-06 - 00:45 AM

Köszi a tippeket!

Feltettem ezt a bővítményt: CodeStyling Localization

És máris minden sokkal egyszerűbb ;)

#12 dollforall

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 10 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-06 - 00:53 AM

...ja, viszont a "minden vélemény számít"-ot nem találtam, az melyik fájlban lehet?

#13 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-06 - 01:17 AM

Lehet csak statikusan van a pluginben/sablonban?
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog

#14 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-06 - 01:59 AM

Sziasztok!

Hullik a hajam, rángat már az ideg, de még mindig nem tudtam megtalálni/átírni azt a fájlt, amely a hónapok nevéért felelős. :D Prestige sablont használok, mindent átnéztem, de egyszerűen semmi nyoma a dátumok angol elnevezésének, a sablonban mégis angolul szerepel. (June, stb.)

Valaki tudja netán, hogy mit keressek? :rolleyes:

#15 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-06 - 09:52 AM

A 9. hozzászólásodban szépen leírtad, hogy mi a teendő hajhullás ellen, amikor végleg rángat az ideg.... ;)

Nem lehetséges, hogy egy .js fájlban lakik a tettes?

#16 Mental Warrior

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-06 - 12:24 PM

Minden fájlban kerestem, de nem találtam semmit sem.
Sajnos  ötletem sincs már, hogy hol lehet. :(
Annyit tudok csinálni, hogy fogom magam és mégegyszer átnézem az egész sablont.

#17 Pisti

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-03-17 - 13:12 PM

Sziasztok!

Segítséget kérnék: wordpressmanual.com ról van egy sablonom a decorativeart.és nem tudom a home feliratot átírni a menüben.Átnéztem a kódot
bár nem vagyok egy kódszakértő.Szóval a header .php ban nem találtam semmit,a firstmenu.php ban meg a second menu php ban igen átirtam a home .-kat rólunk- ra de semmi.Egyedi menüvel sem tünik el kiteszi az egyedi menut de a home gombot meghagyja azzal kezdődik az egyedi menum.
Köszi a segítséget. Ja még valami nem tudjátok a sablonban hol kell átírni a datum megjelenítést, mert most a bejegyzéseknél ugy jelenik meg ,hogy: nap,honap,év.
Még egyszer köszi szépen .Pisti

#18 Pisti

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-03-17 - 13:35 PM

Közben olvasgatva a forumon megtaláltam a dátum formázást .Be is mentem a category php-be meg a single.php-be át irtam a the_time résznél igy y.m.d
de nem történt semmi valtozas

#19 Pisti

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-03-17 - 13:44 PM

Közben megtaláltam a dátumos részt az index.php-ban kellet átírni

#20 Pisti

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-03-17 - 19:37 PM

Sziasztok

De a Home menü fület csak nem tudom átnevezni.
Köszi ha majd írtok rá valamit.Pisti

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó