Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

2 db domain név 1 tárhely

• Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
8 válasz erre a témára

#1 Pedro

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 9 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 13:13 PM

Hello!
Szeretnék a jelenlegi domainhez beállítani még egy domain nevet, de úgy hogy mindkét címen elérhető legyen a weblap.
Nagyjából sikerült is csak az a baj hogy a második néven csak a www.xy.hu jelenik meg és a további url-ek címe nem, akárhova kattintok.

Ha nem lehet megoldani úgy is jó lenne ha a mostani www.1xy.hu helyett az alapértelmezett a www.2xy.hu lenne és a www.1xy.hu át lenne irányítva a www.2xy.hu -ra.

Hogyan lehetne ezt megoldani legegyszerűbben?
A domain-mapping plugint nézegettem nemtom az jó lenne hozzá?

Köszönöm a segítséget előre is!

#2 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 13:36 PM

Mármint 2 domain és teljesen azonos tartalom? Semmiféleképpen nem ajánlom. Az egyiket irányítsd át a másikra és egy domain-en csak 1 tartalom legyen. (Ha 2 domain, ugyan az az oldal, akkor az duplikáció és a keresők büntetik ezt, nem lesz rendes forgalmad.)
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog

#3 Pedro

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 9 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 17:53 PM

Köszönöm a tanácsot!

A domain név cserében tudnál segíteni?
Nemtom gonde de a mostani domain név alatt van egy aldomain is az maradhat a régi....
A WordPress cím (URL)átírása után nem nagyon működik...:(

#4 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2598 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2011-11-28 - 18:16 PM

hm, hát én továbbra sem feltétlen értek egyet syska mondandójával, tapasztalatom szerint már a google sem úgy kezeli ezt a dupla domain dolgot mint régen, hiszen elég csak a nagy cégekre gondolni, akik egybeírva és kötőjellel elválasztva is beregelik doménjeiket. szóval nem annyira gázos az!

#5 Pedro

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 9 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 18:23 PM

Igazából nekem jó mindkét megoldás.
Melyik lenne az egyszerűbb megoldás és milyen beállítások szükségesek?
Jelenleg a második domain névvel is elérhető a weblap ,rá van irányítva a könyvtárra, de a címsorban a mindig csak a domain cím látszik ....
a url végződések nem. Ez így nem igazán jó mert a facebook-os megosztásnál mindig csak a www.xy.hu látszik.

#6 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 20:14 PM

Kérd meg a domain szolgáltatód, hogy az egyik domain-t irányítsa át a másikra, ennyi. Ez a legegyszerűbb.

Üzenet megtekintéseIdézés: mano - Dátum: 2011-11-28 - 18:16 PM

hm, hát én továbbra sem feltétlen értek egyet syska mondandójával, tapasztalatom szerint már a google sem úgy kezeli ezt a dupla domain dolgot mint régen, hiszen elég csak a nagy cégekre gondolni, akik egybeírva és kötőjellel elválasztva is beregelik doménjeiket. szóval nem annyira gázos az!
Amelyik cég normális, nem lusta infós bérel, az átirányítja vagy átírja a domain-t htaccess-el. ;)
Plusz nagyobb cégeknél a sok domain reg kötelező, nehogy átverős oldalakat tudjanak létrehozni.
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!

#7 jaycee1981

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 254 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 16:12 PM

Sziasztok!

Az mennyire jó megoldás, az új tárhelyszolgálattónál mikor igényeltem a tárhelyet vettem domaint is természetesen és arra pakoltam az oldalt. Most pedig a régi tárhelyszolgálatótól átkértem a régi domaint az új szolgálatóhoz. Valamint a régi domain "Parked"-re van állítva. Így most ha a régi címet valaki beírja, behozza az új domain-en futó oldalamat.

Ez így okés minden szempontból?

#8 Pedro

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 9 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 17:57 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: syska - Dátum: 2011-11-28 - 20:14 PM

Kérd meg a domain szolgáltatód, hogy az egyik domain-t irányítsa át a másikra, ennyi. Ez a legegyszerűbb.

Amelyik cég normális, nem lusta infós bérel, az átirányítja vagy átírja a domain-t htaccess-el. ;)
Plusz nagyobb cégeknél a sok domain reg kötelező, nehogy átverős oldalakat tudjanak létrehozni.
Köszi!

Írtam nekik levelet.
Nekem nem kell megváltoztatnom valamit wordpress-ben pl sitename ? Mivel másik domain lesz az alapértelmezett.

#9 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-30 - 18:47 PM

Nem, hagyd ahogy van.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó