Ugrás a tartalomhoz

K2 1.0 sablon SEO optimalizált?

11 válasz erre a témára

#1 balogati

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-27 - 20:36 PM

Sziasztok?

2011 májusában indult a https://1x1konyveloiroda.hu/ oldalunk. Az oldal készítője K2 1.0 sablont telepített. Már rég szerettem volna beindítani a blogunkat, de a google visszajelzése alapján egyelőre nem teszem, ugyanis szeretnék meggyőződni arról, hogy technikailag minden rendben van az oldallal.

Feltűnt, hogy egyre több hibajelzést hoz elő a google webmestereszköze. A feltérképezési hibák alatt az indulást követően megjelentek ?replytocom=XX, ?action..., ?tab..., stb végződésű URL-ek. Elkezdtem olvasgatni a témával kapcsolatba, és ha jól értettem, akkor ezekért büntet a google. Jól értettem? Ha igen, hogyan lehet orvosolni a problémát?

Tört link nincs az oldalakon, ezt ellenőriztem. Viszont az All in One meta tag-jei előtt vannak a K2 sablon script-jei, ami szerintem nem szerencsés. Állítólag a script gazdag oldalakat sem szereti a google. Jól tudom?

Még egy kérdés: Szerintetek a K2 1.0 sablon SEO optimalizált? IGEN/NEM és miért? A miértek érdekelnének...

Nagyon szépen megköszönném, ha véleményt mondanátok az oldalunk html kódjáról. A hibák ismerete után megkérném az oldal készítőjét, hogy orvosolja azokat.

Attila

#2 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-27 - 21:50 PM

Nem büntet ezekért, de a tisztább url-eket jutalmazza, kedveli.
A head elemek sora teljesen mindegy. Lehet script vagy meta elem elöl, tök8.
Script gazdag? Ez teljesen mindegy, mivel kétlem, hogy 50-60 script lenne az oldaladon.

Jó ez nagyjából, linket kell építeni és menni fog.
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog

#3 balogati

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 07:21 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: syska - Dátum: 2011-11-27 - 21:50 PM

Jó ez nagyjából, linket kell építeni és menni fog.

Köszönöm a válaszod. Megkérdezhetem, hogy miért csak "nagyjából" jó a html szerkezete az oldalunknak? Véleményed szerint min kellene változtatnunk?

#4 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-28 - 10:03 AM

Renget apróságra érdemes figyelni, különböző title értékektől kezdve, a képek alt adatáig. A forráskód nem szépen függőlegesen van osztva, hanem vízszintesen, a blockquote részt is másként használnám és ilyen apróságok.
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!

#5 balogati

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-12 - 00:38 AM

Hogyan lehet sabloncsere nélkül eltüntetni a blog forráskódból a ?-jeles elemeket (?replytocom, ?author, stb)? Ha valaki tud erre megoldást, írja meg legyen szíves.

#6 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-12 - 11:14 AM

Én csak mondatok végén látok kérdőjelet, ahol a helyük is van.

#7 balogati

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-12 - 19:02 PM

A blogban vannak a ?replytocom és társai: https://1x1konyveloi...azzia/#more-426
Ezeket szeretném eltüntetni.

Szerkesztve Farkas Győző által: 2011-12-12 - 19:30 PM
Megtennéd, hogy nem idézed az előtted hozzászólót? Köszönjük!

#8 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2011-12-12 - 19:34 PM

Az előző alkalommal sem láttam, de most, ezen a linken sem olyant, amit mondasz. (FF a nézőke)

Csinálj róla, légyszíves, egy képernyőfotót, mert - úgy tűnik - Syskával együtt vakok vagyunk.

#9 balogati

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-13 - 10:52 AM

IE alatt én ezt látom a 2db kommentnél:
kép

Szerkesztve Farkas Győző által: 2011-12-13 - 14:15 PM
Már megkértünk: ne idézd az előtted szólót! Köszönjük szépen!

#10 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-12-13 - 17:09 PM

Ez téged miért zavar, hiszen csak a kódban van. A sablon ezt értelmezi és aként kezeli, hagyd csak ott, a világ tovább fog forogni.

#11 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2011-12-13 - 17:41 PM

Ha szőrszálhasogató akarok lenni, akkor ez egyébként is duplicated content, mivel eltérő URL-en érhető el, ugyanaz a tartalom, ami már a domain alatt elérhető volt... Ilyen esetben a legkisebb gond azzal az egy kérdőjellel lesz.

Ne vedd már ennyire komolyan a SEO-t ezen a szinten, hogy a hozzászólásra reagálás URL-e is keresőbarát legyen, a probléma túlspirázása.

#12 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1530 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2011-12-13 - 17:44 PM

A google csak kódot lát. :) Valóban duplikáció. ( sablon mappájában van a comment.php, lehet törölni ezt a linket )
Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó