Egyedi menü készítési probléma
Elküldve: 2011-11-17 - 18:45 PM
Segítséget kérnék az egyedi menürendszerrel kapcsolatban. Egy témát készítek a cégemnek ahol két menüsor van melyek egymástól kéne, hogy függjenek.
- egy vízszintes amely minden oldalon megegyezik
- és egy függőleges, aminek tartalma a vízszintes menüpontoktól függene (más-más tartalommal az oldalakon)
A témámat alkalmassá tettem 6 egyedi menürendszer kialakítására. Ezeket el is készítettem. Szeretném a megfelelő oldalakhoz rendelni őket.
Itt akadtam el.
Sajnos a lenyíló menüs megoldás nem opció ezért kényszerülök erre.
Ha valaki egy pár sor erejéig tudna segíteni nagyon hálás lennék.
Köszönöm előre is!
Tisztelettel:
OSImester
Elküldve: 2011-11-17 - 19:05 PM
A meghívásánál a wp_nav_menu(array('menu' => 'Ide kellő menü neve' )); -et kell használni.
Innentől már csak csekkolni kell, hogy éppen melyik oldalon van az ember és annak megfelelően kiíratni a megfelelő menüt.
wp_nav_menu leírása
Szerkesztve Brecsi által: 2011-11-17 - 19:07 PM
Elküldve: 2011-11-17 - 19:55 PM
Tanulom a php-t és olvasni elég jól tudom már. Ha látok egy példát azt rá tudom hegeszteni az én problémámra.
A kód készítést illetően még csak próbálkozom.
Az eddigi és az ezután segítséget is nagyon köszönöm!
OSImester
Elküldve: 2011-11-18 - 00:06 AM
Szeretnénk egy egyedi menüt a bal oldalra,függőlegesen,almenükkel.Letöltöttem a jQuery mega menu widgetet,és elkezdtük az egyedi menü építését.
Egy ideig minden rendben volt,de kb a 183.menüpont beállítása után (a kb 250-ből)egyszerűen nem mentette el a beállítást,csak egy fehér oldal jött ki (nav-menus.php),és várt a válaszra.Miután letöröltem az egész menüsort,újra lehetett kezdeni,és működik is a mentés,de nem szeretném,ha megint "beakadna" és törölhetném az egész menüt újra.
Van valami megoldás a problémámra?
Köszönettel:
Petium
Elküldve: 2011-11-18 - 08:47 AM
Kéne tudni, hogy az aloldalak page vagy category tipusúak e.
Amúgy egy sima if es megoldással lehet bűvészkedni pl így:
if (is_page('egyikoldal')) { wp_nav_menu(array('menu'=>'egyikoldalalmenu'));}
if (is_page('masikoldal')) { wp_nav_menu(array('menu'=>'masikoldalmenu'));}
if (is_category('egykategoria')) { wp_nav_menu(array('menu'=>'egykategoriamenu'));} //ha kategóriához kell
Elküldve: 2011-11-18 - 17:03 PM
Ez megoldás jó és nagyon szépen köszönöm!
Egy kérdést még engedj meg nekem és utána nem szándékszom zavarni:
Azt a csekkolást le lehet valahogy írni:
ha " ez az oldal" benne van "a felsorolt menü rendszerek valamelyikében" akkor rendelje hozzá azt a menüt?
Az előző megoldásnál !ha jól értem! akkor mindegyik oldalt le is kell kódilag írni, hogy eldönthesse a php melyikhez melyik menürendszer tartozik. Annyival nem lehet ezt kiegészíteni vagy megoldani, hogy el is döntse az adott oldal melyik menürendszerbe tartozik? Ebben az esetben csak a menürendszereket kéne kódilag regisztrálnom és így oldalak szabadon felvehetők lennének, ami gyakoribb művelet.
Lehet hogy rosszul értelmeztem amit írtál és az ezt végzi. Ez esetben bocsánat.
Szerkesztve Farkas Győző által: 2011-11-18 - 17:16 PM
Megtennéd, hogy nem idézed az előtted hozzászólót? Köszönjük!
Elküldve: 2011-11-18 - 17:17 PM
Ilyenkor az oldal megírásakor a jobb oldali menüben megjelenik egy oldal sablon választó. Megírod az oldalt majd kiválasztod, hogy melyik menüs verziót szeretnéd.
Mivel a menüt gondolom sidebar-ban jeleníted meg így csak azt kell eldönteni hogy melyik template melyik menüt használja.
Ebben segít az is_page_template(); függvény.
Page temapltet létrehozni az alábbi módon tudsz:
1. ments el a jelenlegi page.php-t mondjuk menu-egy.php néven.
2. a file tetejébe illeszd be ezt:
<?php /* Template Name: Egyes menüs oldal */ ?>3. mentsd el. És kész.
Ismételd ezt addig amíg van egyedi menü az oldalakhoz csak más más template és file névvel.
A sidebarban (vagy ahol meghívod a menüt) pedig pl:
if (is_page_template(menu-egy.php)) { wp_nav_menu(array('menu'=>'egyesmenu'));}
...stb.
Ha maga a page.php tartalmazza a külön menü meghívását akkor nem is kell if-ezni csak a template-eknél az oda illőt meghívni.
Linkek:
Page Template
is_page_template leírása
Szerkesztve Brecsi által: 2011-11-18 - 17:20 PM
Elküldve: 2011-11-19 - 00:47 AM
Amint elkészülök az oldallal elküldöm ide nézd meg ha gondolod. Nem kis részed van benne!
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv!
OSImester
Szerkesztve Farkas Győző által: 2011-11-20 - 13:11 PM
Már megkértünk: ne idézd az előtted szólót!
Elküldve: 2011-11-20 - 13:29 PM
Petium
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó