Pedig kitöröltem az egész könyvtárat, majd újra feltöltöttem, de a szavazás eredménye is megmaradt.
Plugin és sablon fordítások
Elküldve: 2009-01-18 - 14:14 PM
Pedig kitöröltem az egész könyvtárat, majd újra feltöltöttem, de a szavazás eredménye is megmaradt.
Elküldve: 2009-01-18 - 14:15 PM
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!
Elküldve: 2009-01-18 - 14:06 PM
őőő, nem gondolom, mert ebben már olyanok lettek átírva, amiket nem én írtam át, és meg kell mondanom, nem szeretném újraíratni moshuval. Magyarán mondva pofátlanságnak tartanám most témát váltani, amikor az oldal lényegében készen van és egy új témához/sémához kezdhetnénk elölről az átírásokat.
De megnézném azt az oldalt, ahol vannak magyar sablonok, már ha létezik ilyen gyűjtő oldal.
Elküldve: 2009-01-16 - 14:32 PM
Elküldve: 2009-01-16 - 16:35 PM
(Mindkettőről van már téma, kereső...)
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog
Elküldve: 2009-01-16 - 17:46 PM
Pont ezért írtam egyébként, hogy végigolvastam eme topikot. Letöltöttem, amit csináltál, de ha nem a saját könyvtárába kell tölteni, akkor nem tudom hova kellene. Hiába keresnék rá, ha azt se tudom, mire keressek. Azt nem írthatom be, hogy hova rakjam a wp-poll-hu_HU.mo-t, mert erre nem lesz így találat. Más tippem meg nincs. Nem véletlenül kérdezek, ha kérdezek, bocs.
Elküldve: 2009-01-16 - 21:48 PM
Elküldve: 2009-01-16 - 18:47 PM
[quote name='Szabályzat]2.2 Légy türelmes. Az összes fórumon résztvevő tag a saját szabadidejében osztja meg véleményeit' date=' válaszait.[/quote']
Kár syska-t bántanod, ő jót akart; ha nem tanulod meg a Fórum és a Keresők használatát, akkor tényleg nehéz lesz kommunikálni.
Nem csak a Fórumnak van keresője, hanem (a nagy keresőkön túl) a wordpress.org-nak is, és általában a bővítmények blogjainak is. (Ha éppen nem találsz meg valamit a read.me fájlban)
Esetünkben a wp-polls-nak kiváló dokumentációja van a leírástól a használatig. Csak ezeken kellene végigmenni: mindent (biztosan?) úgy csináltál, ahogy le van írva.
Ha a válaszod igen, akkor azt is ellenőrizd amit syska mondott: (én kicsit bővebben írom, mert szűkszavú vagyok
a.) a fájlnév jól van írva wp-polls-hu_HU.mo a helyes név (mert Te két különböző nevet írtál a két hozzászólásban)
b.) a fájlnév jól van írva (kisbetű, nagybetű, kötőjel, alávonás számít!)
c.) jó helyre tetted? (/wp-content/plugins/wp-polls könyvtárba?)
d.) a telepítés után frissítetted a közvetlen link struktúrát? (permalink)
Elküldve: 2009-01-16 - 19:14 PM
Idézet
Kár syska-t bántanod, ő jót akart; ha nem tanulod meg a Fórum és a Keresők használatát, akkor tényleg nehéz lesz kommunikálni.
Tudom, hogy jót akart. Nem is bántottam. De ő megcsinálta a fordítást, azt hittem, ha ő válaszol majd, akkor talán megmondja mi a gond, és nem a keresőt ajánlja, amivel 0 eredményre jutottam. Azóta több keresést is indítottam, de nem találtam meg a kérdésemre a választ. Még az is lehet, hogy az ő fordítása az én verziómhoz már nem jó.
(Mikre kerestem: nyelvi file, nyelvi file helye, magyarosítás, hova töltsem fel a nyelvi file-t? Sajnos hiába vagyok 10 éve a neten, keresni a mai napig nem tudok tökéletesen, mert hiába írom be a konkrét kérdésem, arra nincs így válasz.)
Idézet
A d pont kimaradt. Ahhoz eddig sem nyúltam, és nem is merek nyúlni. Emlékeztetlek, ez volt az első gondom a WP-vel, hogy bármit állítottam ott, elszállt a blog. 3-4szer telepítettem újra az elején. Most már működik az oldal. Nem szeretnék kísérletezgetni, ezért kérdezek előbb. Nekem mindig is ez volt a meglátásom, hogy előbb kérdezz, mint cselekszel.
* = a felesleges idézés moderálva
Elküldve: 2009-01-16 - 20:03 PM
Úgy általában: Ha válaszolsz, akkor nem kell a válaszodba beemelni a teljes hozzászólást.Ha többek érintettek, akkor elég a nevükön szólítani őket, és írni a választ, véleményt hozzászólást (természetesen, ha hetedhét határon túl van amire reagálsz, akkor pár jellemző sort idézzél, hogy az érintetteken kívül más is tudja, hogy miről megy a szó
A közvetlen link (permalink) struktúra változtatás nem jelent mindig életveszélyt...
Általánosságban azonban igaz (különösen kezdőknél, lelkes amatőröknél, és olyan balféknél, mint én):
Mielőtt a páciens ereit felvagdosnád, adj egy szorítókötést a nyaki verőérnek, hogy ne vérezzen el!
Igen nagy és kellemetlen infarktustól mentheted meg magadat, ha ezt betartod.
Csak Neked (illetve aki még a Mexer-nél van) mondom, bár normális fizetős tárhelyen általában így, vagy hasonlóan van: a tárhelyszolgáltatódnak 7 napra visszamenőleges adatbázis- és fájlszerkezet mentése van. Ha igazán fontos, akkor emailben kérheted tőle a visszaállítást. (Nem fog neki tapsikálni, de megteszi...
Utolsó mondatodhoz: előbb tájékozódj, próbáld ki, ismételd a reménytelenségig, majd, mielőtt feladnád az utolsó reményt is, kérdezz.
Ugyanis akkor tudsz jól és jót kérdezni (és akkor jó válaszokra is számítasz), ha tudod, hogy mire keresed a választ, valamelyest képbe vagy.
Már csak azért is így van, mert akkor nem lenne igaz az a közismert, régi, kínai eredetű bölcsesség: "Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egy napra lakik jól az éhes ember, tanítsd meg őt halászni, hogy a továbbiakban se éhezzék."
OFF: Ma annyira filozofikus hangulatban vagyok, mint amennyire tegnap Török Zoli "szószátyár" volt a sikeres gépelemek vizsgája ürügyén.
Viszont az tényleg nagyon jó, hogy legalább szűkszavú vagyok.
Elküldve: 2009-01-16 - 23:29 PM
"Nem mese ez, gyermek!"
Ha jól emlékszem, neked wp 2.7-es verzió van fenn, amihez nem a 2.31-es bővítmény való, hanem a 2.40-es, csak eddig ezt jól titkoltad.
Nem kell állítgatnod a közvetlen linket (permalinket), hanem rányomni egyet alul a frissítésre.
Miért ne tudnál keresni?
Írd be a böngésződbe, hogy http://www.google.co.hu, és az ablakba írd be azokat a szavakat, amik nagyon jellemzőek arra amit keresel (esetünkben: wp-polls plugin), majd nyomj egy entert. Pár másodperc múlva ott a lista, és abból nyugodtan lehet válogatni.
Itt a wp-polls read.me fájlja: http://lesterchan.ne...e/wp-polls.html
Elküldve: 2009-01-17 - 10:31 AM
Ha jól emlékszem, neked wp 2.7-es verzió van fenn, amihez nem a 2.31-es bővítmény való, hanem a 2.40-es, csak eddig ezt jól titkoltad.
Ez nagyon jó, mert erről fogalmam sem volt, mert maga a poll működik, csak sajnos angol nyelvű.
[quote name='Farkas Győző]Nem kell állítgatnod a közvetlen linket (permalinket)' date=' hanem rányomni egyet alul a frissítésre.[/quote']
Hol?
[quote=Farkas Győző]Miért ne tudnál keresni?[/quote]
Hagyjuk. Itt a magyarosítás feltöltési helyének a kereséséről volt szó. És sajnos erre ebben a fórumban nincs találat, vagy én nem tudok keresni. Szerinted melyik a valószínű?
A readme-t köszi, de a szakmai angolom 0. Nem erőltetném.
Még egyszer mondom: Ha én kérdezek, akkor nem véletlenül teszem, hanem azért, mert nem találtam rá választ. Na mindegy. Lehet, hogy velem van gond, és túl nagy az elvárásom, mert kezdő vagyok és szájbarágós leírásra vágyom. Pl tedd a ... könyvtárba a letöltött fordítást. Ha ott van, akkor valami más a gond. Szóval még most se tudom, azért nem működik a fordítás, mert nem jó verzióm van fenn? Ha most a 2.31 helyére 2.4-et tennék fel, akkor hogyan kellene megoldani, hogy a szavazás jelenlegi állása megmaradjon?
Elküldve: 2009-01-17 - 11:12 AM
1./ Hogy hova kell tenni? 39-es hozzászólás c.) pont miliméterre megmondja, hogy hová...
2./ Hogy nem tudsz keresni? 43-as hozzászólás, alulról a 2. bekezdés. Éppen csak nem ütögetjük helyetted a billentyűket...
3./ Szakmai angol 0? Ez nem igazán szakmai, ez köznyelvi, melyben egy-egy kódsorról megmondja, hogy hova. Fogj egy angol-magyar szótárat és azt a 10 szót, ami kell (és szinte mindig ugyanaz kell) keresd meg, írd egymás után egy papírra, és tudni fogod.
4./ Hány ezer szavazat van, hogy annyira félted. Írd fel a szavazás állását, tedd fel a megfelelő verziót, és állítsd be a felírt szavazatoknak megfelelően. A bővítmény admin felületén.
5./ Közvetlen link frissítés: A wp admin felület --> közvetlen link --> a lap alján.
A wp-polls bővítményt (és még sok mást) nem használom, nem szándékozom használni, a leírtaknál többet nem tudok segíteni. Ha üzemeltetni kívánod, akkor tovább neked kell elmélyülni benne.
Elküldve: 2009-01-17 - 13:10 PM
Nincs több ezer szavazat, de még is úgy gondolom, nem biztos, hogy jó az, ha most nullázom egy új verzió miatt.
Közvetlen link: Feladom. Megtaláltam, de mit frissítsek itt rajta? Nem értem. Feladom. (Maradtam volna az elavult HTML-nél, ahhoz legalább értek, és nem csak kérdéseket szülök.
A kardba dőlést hagyd meg nekem, aki nem ért az egészhez semmit.
Elküldve: 2009-01-17 - 13:21 PM
Idézet
fgy
Tiszta beszéd... Értem!
A kettőből a három... Világos.
NAGYON HASZNOS magyarázat volt nekem!
Nézegetem, hol vannak pok-mok-potok...
Köszi!
T.
Elküldve: 2009-01-17 - 16:57 PM
Kb. másfél évvel ezelőtt kezdtem én is, csak nálad sokkal korosabb vagyok. Ez a másfél év elég volt arra, hogy tudni ugyan ne tudjam a WP-t, de merjek vele kísérletezni, akarjam próbálgatni, és kérdezni is tudjak, ha végképpen megakadtam.
A lépésről-lépésre történő bemutatás egy különleges eset, amikor tényleg belebonyolódunk valamibe, de nagyon ám, általában kevesek által járt területen bolyongunk.
Alapvetően a WP egy kezesbárány, amihez a szövegszerkesztő-, táblázatkezelő ismereteknél és gyakorlatnál nem kell több. A híres 5perces telepítőprogram végigvezet, fogja a kezedet, és onnan nem sok kell már.
Ha nőnek az igényeid, szeretnél az extrákból is részesülni, akkor tenni is kell érte. Ez nem fizetős rendszer, ahol a support elmagyarázza a teendőket (emlékeztek a supportosok mulatságos, interneten keringő történeteire?...).
Ha kérdezel, akkor általában megfelelő iránymutatást kapsz, de nem várhatod el, hogy minden egyes utadon, mindenki fogja a kezedet, és elkísérjen!
Gyakorlatilag Moshu fáttelepítette, felépítette az oldaladat, többen, a szokásosnál sokkal mélyebben segítgettünk neked, mindezt úgy, hogy mi is dolgozunk, tanulunk, gyereket nemzünk és nevelünk, kocsmába megyünk és diszkóból jövünk.
Nézz rá Tamás utánad következő hozzászólására! Optimista alkat. Meg akarja csinálni, és meg is fogja csinálni!
A kisgyerek is bizonytalanul, tántorogva, segítő kezektől kísérve tanul járni. De még a kis nyelve is kilóg, hogy megtanulja. Esik és kel, de csak nekiindul újra, meg újra.
Már csak magaddal szemben sincs jogod úgy feladni, hogy igazán nem teszel magadért valamit. Újra, és újra...
Elküldve: 2009-01-17 - 17:21 PM
Igazad van, te és moshu segítségével felépült az oldal. Nem lesz sémaváltás sem már, hiszen moshu megcsinálta nekem a cikkes részt is, és ha váltanék, újra kellene csinálni, amit a meglévő alapján sem tudnék megcsinálni, azt meg nem várhatom el, hogy újra megcsinálja. De most már nagyon kezdünk elmenni OFF-ba, inkább beszéljük meg privátban, miért nem vagyok hajlandó kísérletezgetni.
Elküldve: 2009-01-17 - 19:00 PM
Egy kis OFF... ami jön belőlem...
Átfutottam, amiket írtál... és ... megdöbbentett... hogy Győzó soxor megszólít téged... és ... te meg nem ...
Aztán kerestem egy kis szócskát... azt, hogy "köszi", "köszönöm"... és... hihetetlen, de egyszer találtam, ott is inkáb gúnyosnak éreztem.
Hát, ... én itt azt élem meg, hogy a semmiért is kapok valamit... hogy segítő emberek figyelnek rám és válaszolnak... méghozzá úgy, hogy tanuljak, ne csak "megoldódjon" a dolog, hanem "okosabb" is legyek...
És... érdekelne, kedves BoGár... te mit teszel bele ebbe a "közösbe"? És mit érzel, gondolsz... mit és mennyit kaptál itt?
Akikkel levelezel: emberek. Mint te. Mint én. Gondokkal, az élet egyéb dolgaival... és... idejönnek, idefigyelnek... és adnak. Számolatlanul... és a "semmiért".
Bennem hála és köszönet van. És benned?
Ezeket csak úgy OFF-ban mondom, kérdem...
Igyexem magamról írni... és azt, hogy benned mi van, inkább kérdezni. Hiszen csak te tudod, neked mi mit jelent...
Varázs-szavak: "köszönöm", "kérlek", légy szíves", "örülök", "hasznos volt"... Amik, tudom, nekem jól szoktak esni... lehet, neked is? És... talán, másnak is?
(Na, most itt nézem, amit írtam... és kérdem magam: elküldjem? Érdemes? ... Igen, elküldöm... mert ez van bennem... és, mert "remélek"...)
Üdv,
T.
Elküldve: 2009-01-17 - 19:42 PM
További jó fórumozást! Továbbiakban én itt nem fórumozok, levélben elérhető vagyok. Mindenkinek köszönöm, amit kaptam.
Még valami Tamás: nézd meg syska válaszát. Azt nem tudom megköszönni, mert abból semmit nem tanulok, mert 0 infót tartalmazott. És sajnos sok ilyen választ kaptam. (Pl hogyan kérdésre azt, meg lehet csinálni.) Azokat minek köszöngessem meg? Na mindegy. Én innen léptem, mert ez így nem segítség, csak lebaszás, amit itt kapok, és nekem erre most nincs szükségem! Örüljetek!
Hihetetlen, hogy segítséget kérek itt, és személyeskedésbe csap át a dolog. Kicsit toleránsabbnak kellene lenni. Én tök normálisan kérdeztem, nem tudom, miért kellett ilyeneket írnod, Tamás, de ez most nagyon bántó volt. Én nem bántottalak téged, nem tudom, neked miért kellett ilyet írnod. Talán ha emailben tetted volna, nem itt, így.
Elküldve: 2009-01-17 - 20:11 PM
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó