Ugrás a tartalomhoz

Plugin és sablon fordítások

258 válasz erre a témára

#1 StarWish

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 57 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-21 - 17:54 PM

Sziasztok!
Ha érdekel valakit, és van rá kereslet (hülyén hangzik) akkor szabadidőmben forditok, és likalizáhatóvá teszek plugineket, és sablonokat! (Persze, ha ez moshu-nak sem gond... :P) Egyenlőre van mit csinálnom, hamarosan irok egy listát, utánna viszont szivesen csinálom kérésre is!

Külön kérésem, hogy nyelvtani ellenőrzét tegyetek majd, vagy kérek egy béta tesztert. :D

Hamarosan jelentkezem... http://tmtlw.wolfhosting.hu/prog/
Itt már van egy-két fordítás!

Jó bolgolást!

StarWish

#2 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2008-04-22 - 00:12 AM

Kedves Starwish !

Kedvenc korcsmahivatalomból megtérve örömmel láttam, hogy új hozzászólást szültél a "Fordítások" topicban.

Örültem azért, mert láttam, hogy hosszú idő óta újra a fórumon vagy, és azért is, mert éppen a fordítás az egyik legmunkaigényesebb területről szól.

Nem örültem - a megtekintéskor -, hogy Moshuval, a mindig segítő, dörmögő medvével kötözködsz (utalva korábbi, nyelvi összezördülésetekre); egy szerűen sem nem elegáns, sem nem helye nincs.

(Ha visszapörgetek a topicokban, akkor - úgy emlékszem -, az első bejelentkezésed az volt, hogy két theme-t akarsz összegyúrni, és erről, meg a fordításukról - hogy tanuljunk, okuljunk - beszámolsz. Sajnos, elmaradtak a beszámolók...)

A most adott linked tartalmai eléggé eklektikusak; a kilencből egy link a retekbe mutat (AppMon+_HU.plsc), négy link .exe fájl. Egyetlen linknél sem vetted a fáradtságot, hogy leírjad, minek a fordítása, mire használható, melyik verzió. (És települő, .exe fájlként nyomsz ránk ebből négyet...)

A Vistered Little az a régi fordításod, amiről már egyszer beszéltünk, hogy hibás. Annyira hibás, hogy nagy nehezen tudtam legyilkolászni a weboldalamról (magyariul baj volt vele, angol eredetije galibákat okozott).

Én igencsak kezdő vagyok, WP-ben is, PHP-ban is, CSS-ben is, MySQL-ben is, angolban is (a'szem más nincs is nagyon, ami előfordulhatna..:) ), de most egy lépést nekem, a magamfajtának nem segítettél, csak a dzsungelbe vittél - nyilván nem rossz szándékból, hanem lelkesedésből.

Arra sem látok indokot, hogy Moshuba bökjél - sem nem szolgált rá egyébként, sem nem nincs itt annak helye, sem a teljesítmény nem igazolja...

StarWish !

Tök jó, hogy van lendületed, akaratod, elképzelésed, csak ne öncélú legyen, ha már itt ajánlod fel ezt az energiát !

Igenis hiányoznak theme- és plugin-fordítások a WP-hez. Nézz körül, hogy pl. mire lenne igény (pl 50 legnépszerűbb..), és abból válassz a népnek, és imába foglalják a kezedet.. ;)

Üdvözlettel:

#3 StarWish

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 57 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-22 - 00:33 AM

Hali!
Oké, igazad van, moshu bocsánat!

A link csak idéglenes! A terve az, hogy http://lesterchan.ne...programming.php eme weboldal pluginjeit le magyaritsam! (Szándékos) Azt hiszem 4 már készen van! Késöbb ezeket egy külön oldalra szeretném tenni, szivesen raknám ide akár, egy forditasok.word-press.hu címen :) Így mutatva meg mit tdnak, és várnám másokét is, ezt szivesen kezelném szabadidőmbe, ha beindulna akkor már csinálnám a lokalizálást!

Most inditok egy szavazást! Sablonokat és plugineket írjatok ami 10 vagy több szavazatot kap azt fordítom!

A sablon egyesítést feladtam, mert nem támogadták egymást! De egyszer még vissza térek rá!

Jó éjt!

#4 StarWish

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 57 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-22 - 00:35 AM

Hopp, a Vistered Little nálam nem szült hibát, így sajnos nem tudom a problémát megoldani... Sajnálom!

#5 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:
  • Település:Kanada

Elküldve: 2008-04-22 - 01:23 AM

Kedves Barátom,

hogy a szabadidődet mivel töltöd, abba nekem nincs beleszólásom (nem is kell, hogy legyen...). Továbbá, ezen a fórumon én is csak egy vagyok a tagok közül, épp úgy, mint te. Ezért nem igazán értem, hogy minek ez a személyeskedés.

Az viszont tény, hogy időnként hangosan és nyíltan háborgok az ellen, hogy bárki félkész, gyenge minőségű (olvasd: pancser) megoldásokat kínáljon a köznek - legyen az fordítás, sablon, bármi. De ha jó munkát végzel, akkor ez a veszély nem fenyeget.

Néhai atyám, aki még az internet elterjedése előtt halt meg, a maga egyszerű - kétkezi - mesterember "filozófiáját" hagyta rám örökül, mondhatnám úgyis, hogy zsenge gyerekkoromtól kezdve belém verte (bár a verést nem kell szó szerint érteni ;)): ha előre tudod, hogy egy munkát nem végzel el rendesen, ne is fogj hozzá!
Nincsen ebben semmi ördöngősség, csak az egyszeri mesterember szakmai büszkesége, hogy rossz minőségű munkát nem ad ki a kezéből.

Hát, én ezt nagyon megtanultam, és igyekeztem/igyekszem messzemenően alkalmazni a munkámban - függetlenül attól, hogy milyen területen tevékenykedem. Lehet, hogy ez ma nem divat, de én egy régimódi vén szivar vagyok, és nem fogok ezen változtatni. Elsősorban magammal szemben próbálom alkalmazni mindig e mércét, de nem szoktam elhallgatni a véleményem a mások munkájáról sem. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy a megmaradt hátralevő időmet hasztalan udvariaskodással töltsem, nehogy mimózák lelkivilágát megbántsam... Ha valami sz@r, akkor azt nevén nevezem, amint az már megtörtént néhányszor itt e fórumban is. De előre nem ítélkezem: lássuk a medvét, aztán majd mondunk véleményt. És ha jó az eredmény, hidd el, elsők között leszek, aki gratulál és megköszöni.

p.s. A fentieket részletekben írtam, mert közben vacsorát is kellett főzni, és egyéb fontos családi dolgokat rendezni (sapienti sat); és közben ez a topik fejlődött a maga útján...

#6 StarWish

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 57 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-22 - 07:45 AM

Köszönöm!
Érdekes, hogy baráti kekecnek szántam, és ilyen sok tanácsot kaptam, köszönöm. Jól esik tudni hogy vannak akik - ha máshol nem is offline - ellenőrizni fogják a munkám!
Ezek után nem igérek semmit, de remélem ma fel tudok tenni néhány fordítást!

fgy_wp: Lehetne egy kérésem? Ha van rá lehetőséged az Apache verzióját és a használt modulokat, valamint a php verzióját, a használt kiterjesztéseket és a php beállitásokat elküldenéd e-mailban! (Ez elég időigényes dolog, de így tuti elő tudom hozni a hibát, remélem a használt WP-re nem lesz szükségem :D)

És mindenki! A permalinkeket melyik Apache modul kezeli, mert nekem nem müxik!

Szép napot!

#7 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-22 - 08:44 AM

Szeva' StarWish !

Rendben. Az ilyen jellegű Fórumnak sajátossága az, hogy - általában - az embernek az ő fia nem olvassa folyamatosan, mint egy regényt, hanem amikor megakad valamiben, akkor belenéz okos tanácsokért, vagy megosztja másokkal saját tapasztalatait, vagy mindkettő.. :(

Ugyan nem off-line-ellenőr vagyok :), de szívesen elolvasok minden bejegyzést, és, ha tudok, csatlakozok - én WP felhasználói-, kezelői "megtanulásra" használom elsősorban. Kísérletezgető, újító hajlamom is van, így örömmel csatlakozom olvasóid, "béta-tesztelőid" sorába.

Köszönöm ajánlatodat; én egy fizetős tárhelyen - a
Maxer-en - lakozom két WP 2.5-ös honlappal is, a
Könyvelőiroda és Partnerei Közösségi oldallal, és az
Ambassador Club Pécs oldallal.
A szolgáltatómtól mindent maximálisan megkapok, ha extra kívánságaim vannak, vagy csak egyszerűen balfék, átlagosan maximum fél óra (!!) alatt teljesítik. Ha jól tudom, akkor szintén WP-érdeklődő a "gazdájuk", és itt, a Fórumon is meg szokott fordulni.
Mindkét honlapom - kisebb döccenőkkel - remekül működik. Az Ambassadoros volt az, ahol hosszas küzdelem és hezitálás után fel kellett adnom a Vistered Little témát (természetesen rápróbáltam a másikra is, és localhoston is).
A hibajelenség annyi volt, hogy amint a magyar fordítást feltoltam rá, az előzőleg felépített oldal (quad) teljesen átrendeződött, voltak widgetek, amelyek nem akartak ebben a felállásban menni rajta, és keskenynek bizonyult számomra a sidebar is.

Annyit próbálkoztam, állítgattam, szerkesztgettem, és olvasgattam hozzá, hogy rá kellett jönni: a WP-ben is van kicsike kehe, meg ebben a theme-ben is (bár az egyik legizgalmasabb theme), hogy az én szintemen, tudásommal esélyem sincs korrekt működésre bírni (Te is hamar i-theme-re cserélted :)).

Továbbra is üldözöm az i18n-es theme-eket - meglepően kevés van a világhálón -, mert az Ambassadoros oldalt többnyelvűvé szeretném fejleszteni, és ahhoz nagyon kell(ene) egy jó, ütős kis theme, amelyik kezesbárányként működik és képes lesz a tervezett 6-7 nyelven folyékonyan beszélni. :)

A permalink nem működését igazán nem értem, de majd jönnek a hozzáértők, és biztosan kibogozzák, hogy mit értesz ez alatt, meg melyik melyik verziót használod, meg mi és hogyan nem működik... ;)

Üdvözlettel:

#8 garrotter

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 68 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-22 - 20:44 PM

Saját gépeden kérdezed az apache beállítását a permalinkre?
A htdocs.conf file-ban kell a # jelet kivenni a revrite sor elől és újra indítani az apache-t.
(ha így sem megy a tanarurkerem.hu oldalon van videó a beállításokról)

#9 StarWish

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 57 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-04-29 - 18:20 PM

Sok a mondni valóm!
fgy_wp: Jelentkezett nálam is a hibe, hamarosan utánna járok!
A másik, nagyon neki estem a plugineknek! Jó lenne ha írnátok mi kell, mert különben olyanokat csinálok ami senkit nem érdekel! :D:D
Pl:http://anwanore.com/projects/mytwitter (Ezt lokalizáltam is!)

További pluginek itt vannak: http://www.wp-plugin...yentarhely.net/

PLS! Írjatok mit fordítsak!

#10 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-23 - 11:28 AM

Üdv!
Azon gondolkodtam, hogy van nálam jelenleg 22 plug-in, egyik közülük a One Click Update plug-in. Ugyebár ez frissíti a fentlévő kiegészítőket amennyiben van frissebb verzió.
A 22 plug-in közül pár kivételével a többit lefordítottam, azonban csak a php file-ba tudtam, amik persze frissítéskor elszállnak.

Olvasgatva a fórumot +mondtál is, hogy van egy másik megoldás, aminél egy .mo file-al lehet honosítani és az frissítés után is megmarad a magyarosítás benne.

Melyik programmal tudnám megcsinálni az .mo file-t és miként?
Továbbá olyan plug-in esetében ahol nincs eredeti .po (vagy vmi hasonló, bosi nemtudom pontosan) ott miként lehet?
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog

#11 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-23 - 12:24 PM

Hűha! Ez kemény! :)

http://webmania.cc/t...alkalmazasok-1/

http://www.linuxvila...kk_32_60_63.pdf

http://www.poedit.net/

#12 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-23 - 13:16 PM

ÁÁ köszönöm a segítséget.
Bár a wp_polls-hoz van már fordítás (elvileg, valahol már volt) bemelegítésnek az kezdtem el, hisz annál van .pot fájl.
Majd később megérdeklődöm miként lehet olyat így fordítani, aminél nincs. :)

Majd valaki tesztelné nekem a fordítást? (nemtudom mikor lesz kész, 1-2 napon belül szerintem.)

Update#1:
A fórumba már lévő fordítás a legújabb wp-polls verzióhoz nemjó. (legalábbis nálam) Semmi sem jelenik meg szép anyanyelvünkön.

Update#2:
Megcsináltam 20%-osan a fordítást, kimentettem "wp-polls.mo" néven, majd feltöltöttem, de nem történt semmi változás. Próbáltam a content mappába feltölteni semmi, a plugin mappájába semmi, plugin mappájában legnuage mappába, semmi...
Mi lehet a baj? :(
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!

#13 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2008-07-23 - 18:52 PM

wp-polls-hu_HU.mo legyen a fájlnév.

#14 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-23 - 21:03 PM

MÛÛKÖDIK! :D
Köszi!

#15 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-23 - 22:05 PM

Most tartok 59%-nál. 1-2 nap és elkészülök. Így lesz egy fordítás a WP-Polls legfrissebb verziójához. :)
Amint meglesz a fordítás 100%-os bétája feldobom és megkérlek titeket nézzétek majd meg. :P

#16 Török Zoltán

WP bűvölő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 613 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-24 - 10:29 AM

remelem a wp-polls-hoz alapul vetted az en forditasomat is (=
kis cégem, wordpress munkák | erettsegi.com
semmi sem romlik el magától....

#17 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-24 - 11:14 AM

Idézet

remelem a wp-polls-hoz alapul vetted az en forditasomat is (=
Sajnos nem, ugyanis egy teljesen újat akartam készíteni. :)
Most jön pár bonyolultabb rész fordítása ott lehet, hogy némi segítséget veszek és ezt természetesen felfogom tüntetni.

(amúgy biztos felmerül a kérdés, hogy ha már van egy fordítás minek még egy? miért ne alapon kezdtem neki, egy tesztelésként, véletlenszerűen választva ezt)

#18 Török Zoltán

WP bűvölő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 613 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-24 - 11:26 AM

nem frissitgettem a forditast, igy nem baj ha van belole ujabb ((=
kis cégem, wordpress munkák | erettsegi.com
semmi sem romlik el magától....

#19 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-25 - 00:45 AM

WP-Polls 2.31 Magyar nyelvi fordítás 0.80béta - Még jónéhány hiányosság van, 80% van kész. A Szavazás hozzáadása rész már teljesen honosított. :)
Vélemények?
Talált hibák?

#20 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-07-25 - 12:30 PM

Idézet

WP-Polls 2.31 Magyar nyelvi fordítás 0.80béta - Még jónéhány hiányosság van, 80% van kész. A Szavazás hozzáadása rész már teljesen honosított. :)
Vélemények?
Talált hibák?
Fordítás 90%-os lett, 0.90b (béta) állapotba lépve. 1 hibáról tudok, valamelyik mondat nem lett befejezve, de nem találom sehol... Link a régi, idézetben megtalálható.

Továbbá TorokZoli-hoz lenne egy kérdésem: A szavazások nyitólapján a Total Polls és Total polls casted és végül a total answer hol található? .pot-ba átírtam, de nem szép anyanyelvünkön jelenik meg... :(

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó