Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

contact form 7

• Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
11 válasz erre a témára

#1 etalon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 69 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-10-10 - 10:24 AM

Csodálkoztam is rajta, hogy más ilyen témát még nem indított.
Gyorsan és röviden a plugin-ról.
A plugin három ablakban enged beállításokat.
Az első ablak, amelyik azt a formot tartalmazza, amelyik egy egyszerű short kód beépítésével meg fog majd jelenni a honlapon. Ha a gyári formátumot nem szereted, akkor szabadon garázdálkodhatsz a HTML szabályainak betartásával ebben az ablakban.
Az ablakban természetesen nem csak sima inputboxok helyezhetők el, hanem legördülők, rádiógombok, checkboxok, textareák, de betehetsz spam szűrőként egyszerű kérdés választ vagy captha-t is.
A második ablak azt mutatja, hogy Te, mint oldalgazda milyen levelet fogsz kapni. Természetesen egy checkbox segítségével beállíthatod, hogy az ablakban szabványos html kódokat is használhass.
Érdekesség ehhez a második ablakhoz: itt az usert tudod ip cím alapján azonosítani úgy, hogy az IP címét az admin levelében elhelyezed.
A harmadik (opcionális) ablak pedig lehetővé teszi, hogy az üzenetet küldőnek azonnal levelet küldj. Szintén van lehetőséged, hogy a levelet HTML kóddal formázd.

Kevesen használják, de pofon egyszerűen megoldható redirect url hozzárendelését sikeres beküldéshez.

És egyből egy trükk, amit nagyszerűen lehet használni levelező rendszerrel való összekötéshez.

A contact form 7 lehetővé teszi, hogy a neked, mint adminnak és/vagy az ügyfélnek a rendszerüzenet levelébe olyan linket tegyél bele, ami a felvett adatokat paraméterként átadja, ha az ügyfeled rákattint.

Ezzel meg lehet oldani például azt, hogy a felhasználó a rendszerüzenet emailben elhelyezett linkre kattintva feliratkozzon egy hírlevélkezelőre.
Ha a te admin leveledbe teszed a linket akkor, kattintással tudsz elindítani egy levél sorozatot az ügyfélnek, amikor az ügyfél fizetett, vagy épp, ahogy kedved tartja.
Ha az user válaszlevelében teszed, akkor pedig ezt a levelet, mint dupla-opt-in feliratkozásként használhatod egy hírlevélkezelővel összekötve.

Igyekezni fogok ezt a postot figyelemmel követni, úgyhogy akinek kérdése van írjon ide és, ah tudom a választ, akkor megírom.

#2 Rodian

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 4 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-11-20 - 14:38 PM

Üdv!
Engem az érdekelne, hogyan tudom megoldani azt, hogy akik már regisztráltak a honlapomra, és regisztráció után kitöltenek egy ilyen ürlapot, az ott bekért adatok automatikusan hozzáadódjanak a felhasználói profiljukhoz. Van egyáltalán ennek a pluginnak ilyen lehetősége?

Választ előre is köszönöm.

#3 evosonic

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 99 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc

Elküldve: 2012-02-03 - 21:12 PM

Sziasztok!
Én ezt az ominózus harmadik mezőt is elkezdtem használni, és egy egyszerű problémát nem tudok megoldani. Amikor kiküldi a delikvensnek az automatikus emailt, a névnél az van, hogy Wordpress és nem az oldal neve vagy az enyém. Így feladónak a Wordpress név sokaknak nem sokat mond és ezt módosítani szeretném, hogy az én nevemet írja ki. Hol kell ezt beállítani?

#4 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2012-02-03 - 22:03 PM

Ezt kell betenni a sablon functions.php fájljába. A szükséges dolgokat módosítsd.

<?php
if ( !function_exists('add_action') ) {
header('Status: 403 Forbidden');
header('HTTP/1.1 403 Forbidden');
exit();
}

if ( !class_exists('wp_mail_from') ) {
class wp_mail_from {

function wp_mail_from() {
add_filter( 'wp_mail_from', array(&$this, 'fb_mail_from') );
add_filter( 'wp_mail_from_name', array(&$this, 'fb_mail_from_name') );
}

// új név
function fb_mail_from_name() {
$name = 'Új név';
$name = esc_attr($name);
return $name;
}

// új email cím
function fb_mail_from() {
$email = 'info@emailcimed.hu';
$email = is_email($email);
return $email;
}

}

$wp_mail_from = new wp_mail_from();
}
?>

#5 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3948 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2012-02-03 - 23:28 PM

Ha idegenkedsz a kódolástól, vagy aggódsz, hogy elszáll egy sablonfrissítéskor, akkor bővítményt is használhatsz: http://wordpress.org...gins/send-from/

#6 evosonic

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 99 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc

Elküldve: 2012-02-04 - 10:25 AM

Köszönöm szépen a segítségeteket. Meg is oldottam.

#7 etalon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 69 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-06 - 10:38 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: evosonic - Dátum: 2012-02-03 - 21:12 PM

Sziasztok!
Én ezt az ominózus harmadik mezőt is elkezdtem használni, és egy egyszerű problémát nem tudok megoldani. Amikor kiküldi a delikvensnek az automatikus emailt, a névnél az van, hogy Wordpress és nem az oldal neve vagy az enyém. Így feladónak a Wordpress név sokaknak nem sokat mond és ezt módosítani szeretném, hogy az én nevemet írja ki. Hol kell ezt beállítani?

Feltehetőleg nem szintaktikailag helyesen írtad be a nevet és az email címet.

Ez a helyes szintaktika:

Bármi <email@cimed.hu>

Ha csak email címet írsz be, akkor a wordpress automatikusan behelyettesíti a küldő nevet a wordpress szóval.

#8 etalon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 69 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-06 - 10:46 AM

Elkészíttettem egy bővítést.
Most már a contact form 7 olyat is tud, hogy a begyűjtött adatokat továbbküldi egy feldolgozó fájlnak. Ráadásul tetettem bele hidden mezőt is. Ezzel megoldottam, hogy a contact form 7 felirtakozó formjában begyűjtött adatokat post-tal továbbküldi például a hirlevelmanager.hu -nak. Így aki feliratkozik, az egyből hírlevél sorozatra is feliratkozik. A funkció használható a hirlevelmanager ingyenes verzójában is.

Már csak egyetlen dolgot kellene megoldani: Ha frissül a contact form 7, akkor ne kellje emiatt a a programozómat zavarnom, hogy írja be a módosítást az új verzióba.
Tud erre valaki megoldást?
(Amivel például meg lehetne mindig hackelni a cf7 frissítést.)

Ha erre is lenne megoldásom, akkor közzétenném az új plugint!

#9 Petyuszka

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 57 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-06 - 18:57 PM

A contact formnak van egy nagyon hasznos kiegészítése mégpedig: Contact Form to DB Extension
Check it.

#10 etalon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 69 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-09 - 14:47 PM

Ez is hasznos plugin! A leírás alapján úgy látom, hogy ez a plugin elmenti az adatokat egy adatbázisba, ahonnan können elő lehet venni azokat, akik küldtek be adatokat a CF7-en keresztül.

Szerkesztve Farkas Győző által: 2012-02-09 - 15:06 PM
Nagyon nehéz nem idézni az előtted szólót? :(

#11 teki

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 9 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-03-20 - 13:27 PM

Footerbe szeretnék tenni egy üzenetküldő űrlapot, de a mezők szélességei túl nagyok oda.
Ezt hogy tudom változtatni hogy a többi űrlapom a honlapon ne változzon csak a footerben található?
köszi

#12 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2598 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2012-03-20 - 14:42 PM

cselesen! :)
csináld meg az űrlapot.
rakd be a footerbe.
nézd meg a forrását, és azt kopizd vissza a footerbe notepaddel.
adj a mezőknek egyedi class-t, és máris úgy formázod meg magadnak css-ben, ahogy akarod...

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó