Ugrás a tartalomhoz

.com .eu ???

18 válasz erre a témára

#1 szucslaszlo

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 23 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-09-18 - 17:58 PM

Sziasztok !

Volna egy érdekes kérdésem.

Mikor készítek egy oldalt, van e jelentősége hogy az oldalamnak:
.com vagy .eu végződése van. Olyan szempontból kérdem,mint google találati lista,
keresőoptimalizálás szempontjábol. Tehát hogy hamarabb megtalálja e a google a
. com -ost, mint a .eu -t.

Nert nekem van egy .eu, és nem tudom h azért nem eléggé népszerűsödik, mert .eu, vagy másért.

Előre is kösz a választ.

#2 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2598 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2011-09-18 - 19:32 PM

alapvetően nincs.

de egy honlap beazonosításában rettentő nagy szerepe van a domain-nek...

az, hogy neked egy eu nem megy, nem a domain miatt van.

nekem .net (is) van, és nincs gond! :)

#3 Prerifarkas

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 12 Hozzászólás:

Elküldve: 2011-09-26 - 22:20 PM

Ezt a zurzavart ami a domain regisztraciokra vonatkozik igen rendben kene tartani, ertem en, mindenki olyan domaint vasaroljon amelynek vegzodese az oldal temajahoz a leginkabb illik. Alaposan atkell gondolni, mielott valaki .net .org vagy hasonlokat vesz hiszen a .net ugye halozatok mig a .org szervezetek szamara keszult. Az hogy eszeveszett iramban mindenki regisztral minden vegzodesen az baromsag es csak megtobb problemat okoz.

#4 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-14 - 09:02 AM

Sziasztok
Magyar magánszállást népszerűsítő honlapot működtetek pár éve, amatőr vagyok sok hiányossággal de érdekel a téma. Most nyitni szeretnénk szlovák, cseh, lengyel irányban.
Regisztrálni akarok erre a célra 3 domaint, a google keywords tool-al kerestem olyan kifejezést amire viszonylag sokan keresnek abban az országban
és csináltam belőlük domaint az adott nyelven. Minden domain a honlap adott nyelvű verziójára fog mutatni. A domainekben szerepel a magyarország szó. A kérdésem az hogy kereső szempontból van-e jelentősége hogy "com" vagy ".hu" végződésű a domain. Józan paraszti ésszel úgy gondolnám hogy pl
magyarországi gyógyfürdős vagy szálláshelyes keresésekre a ".hu" domaineknek előnye lehet. Magyarul jobb-e a ".hu" vagy mindegy.
köszi

#5 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1530 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2012-01-14 - 11:36 AM

Nincs jelentősége. Nem jobb, se nem rosszabb.

Egy .hu-s is lehet lengyel területen erős.
Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!

#6 Nero

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 52 Hozzászólás:
  • Település:A határ

Elküldve: 2012-01-14 - 15:36 PM

A domain vegzodeseknek a talalati listaban valo helyezesukre az esetek 99,9%ban nincsen jelentosege. A hu es a com kozott meg plane nincsen, viszont ha brandet pitesz egy adott orszagra akkor ott van jelentosege, mert az embereknek nagy tobbsege itthon alapbol hu-t ir elsore, de mint irtam a keresoben nem ettol fugg a helyezesed. Ha szabad a magyar domain amit akarsz venni, akkor erdemes azt megvenni ha magyar oldalt tervezel hosszutavra, megha macerasabb is mint pl. a com vagy tarsai. Ha foglalt, akkor meg mindegy, csak a penztarcad donti el hogy melyiket veszed.
A 0,01%-ot azert hagytam, mert pl. az us domaint nem lehet a webmester eszkozokben magyar teruletre pozicionalni hivatalosan, ennek ellenere nekem van nem egy olyan domainem ami us-es es a magyar gugliban jo helyen van.

#7 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-14 - 21:42 PM

Köszönöm szépen a válaszokat !

#8 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 11:25 AM

Elkészült a 3 domain szlovák, lengyel és cseh nyelvű de" .com" végződésű. Felmerült bennem pár kérdés.
Adott egy sima wordpress oldal, qTranslate csinálja a több nyelven megjelenést, fordítások készen vannak feltöltésre várva. Ott akadtam meg hogy milyen módon lőjjem rá az új domaineket az alap honlapra.
- Megcsinálhatom úgy hogy simán a tárhelyre mutat és mivel a qTranslate-ben ki lehet pipálni hogy a böngésző nyelvén jelenjen meg amivel épp rátalálnak az oldalra így sima ügy.
- Megcsinálhatom úgy is hogy egyből az adott nyelven megjelenő főoldalra irányítom pl "http://www.kutykutrutty.hu/?lang=sk" ? Van ennek jelentősége ?

A másik bizonytalan dolog hogy a több nyelvű oldalakat lehet-e kereső optimalizálni tehát tudok-e külön kulcsszavakat megadni, van-e rá mód hogy tudjak anélkül hogy minden nyelvnek külön wp-t tegyek fel, esetleg aldomain-en. All in One Seo Pack fenn van de ott látszólag nem lehet nyelvenként külön mahinálni.

#9 syska

Fórumfüggő

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1418 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 12:14 PM

A legtisztább és leginkább javasolt, hogy minden nyelvnek külön WP-t telepítesz fel, amiben megadod a nyelvet.
Ha egy hozzászólásom hasznosnak találod, akkor az adott hsz jobb alsó sarkában kattints a "Köszi" gombra!
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog

#10 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 13:50 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: syska - Dátum: 2012-01-20 - 12:14 PM

A legtisztább és leginkább javasolt, hogy minden nyelvnek külön WP-t telepítesz fel, amiben megadod a nyelvet.

Ezt egy tárhelyre megtudom tenni?

#11 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 13:56 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: nagyonnagyon - Dátum: 2012-01-20 - 13:50 PM

Ezt egy tárhelyre megtudom tenni?
Tudom, tudom kereső : ) keresem de iziben.

#12 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 14:10 PM

No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké, lehetne upgradelni a tárhelyet, akkor mehetne 5 de elég húzós lenne és akkor az amúgy tökéletesen azonos több honlapot (csak a szöveg nyelve lesz más) külön kellene szerkesztgetnem ha csak egy képet is feltöltenék. Hmm..

#13 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 15:14 PM

szia.
ne butáskodj:
"No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké"
deoké :)
a wp-prefix-et kell beállítani, ez alapján különbözteti meg a wp a különböző telepítéseket..
wp_en_
wp_gb_
wp_sajt_ stb csak hogy egy egyszerűt mondjak.
de lehetne lacikablogja_mertmierne_ is.. mondjuk nem érdemes túl hosszút választani.
Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

#14 Andrea

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 158 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 16:45 PM

Többnyelvű honlaphoz nekem nagyon bejön a wpml plugin. Mindent lehet vele többnyelvűsíteni, a seozást is. Hátránya, hogy meg kell venni.

#15 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 16:59 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: hgrg - Dátum: 2012-01-20 - 15:14 PM

szia.
ne butáskodj:
"No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké"
deoké :)
a wp-prefix-et kell beállítani, ez alapján különbözteti meg a wp a különböző telepítéseket..
wp_en_
wp_gb_
wp_sajt_ stb csak hogy egy egyszerűt mondjak.
de lehetne lacikablogja_mertmierne_ is.. mondjuk nem érdemes túl hosszút választani.
Khm, nah ezt emésztem majd egy darabig :) Elkezdek utánaolvasni.. köszi addig is.

#16 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 17:00 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Andrea - Dátum: 2012-01-20 - 16:45 PM

Többnyelvű honlaphoz nekem nagyon bejön a wpml plugin. Mindent lehet vele többnyelvűsíteni, a seozást is. Hátránya, hogy meg kell venni.
Mennyibe kerül a wpml amelyik seozik is? És vele kiváltható az All in One.. vagy mellette megy neked?

#17 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 18:14 PM

Átgondoltam és kicsit túrtam a netet. Tehát, nálam az ftp tárhelyemen a "web" mappába mutat a domain, de tudom változtatni.
Csinálok 3 másik mappát "web_sk", "web_pol" .. stb néven és rájuk állítom az új domaineket. Az új mappákba telepíthetem az új wp-ket annyi cifrasággal hogy adatbázis adatoknak az eredeti már létező adatbázis nevet, felhasználót, jelszót adom meg de a wp-config.php-ben átírom a "wp_"-t "wp_sk" , "wp_pol" stb-re és voálá?
Nah ha ez így van akkor már csak az a kérdés hogy hogyan másoljam át az eredetit hogy ne kelljen ezer dolgot újra megcsinálnom :)
/google wordpress oldal másolása

#18 nagyonnagyon

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 30 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-20 - 21:15 PM

Összességében valószínű hogy teljesen "zöldmezősen" megcsinálni azonos sablonnal alaposabb, normálisabb megoldás lesz. Köszönök minden információt, ha végzek lehet leírom ide nagyjából hogy miképp boldogultam vele. A következő újszülöttnek ennyivel könnyebb lehet.

#19 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2943 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-01-21 - 00:01 AM

Szia.
Alapvetően beállítások az adatbázisban tárolódnak, megteheted tehát, hogy lemásolod az eddig meglevő adattábláidat -> más prefix-re nevezed átírod a siteurl ill home mezőt pl. csak akkor a postokat is meg mindent módosíthatsz. szerintem jobban jársz ha csinálsz még 2 normális sima install-t 0ról :)
Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó