.com .eu ???
Elküldve: 2011-09-18 - 17:58 PM
Volna egy érdekes kérdésem.
Mikor készítek egy oldalt, van e jelentősége hogy az oldalamnak:
.com vagy .eu végződése van. Olyan szempontból kérdem,mint google találati lista,
keresőoptimalizálás szempontjábol. Tehát hogy hamarabb megtalálja e a google a
. com -ost, mint a .eu -t.
Nert nekem van egy .eu, és nem tudom h azért nem eléggé népszerűsödik, mert .eu, vagy másért.
Előre is kösz a választ.
Elküldve: 2011-09-18 - 19:32 PM
de egy honlap beazonosításában rettentő nagy szerepe van a domain-nek...
az, hogy neked egy eu nem megy, nem a domain miatt van.
nekem .net (is) van, és nincs gond!
Elküldve: 2011-09-26 - 22:20 PM
Elküldve: 2012-01-14 - 09:02 AM
Magyar magánszállást népszerűsítő honlapot működtetek pár éve, amatőr vagyok sok hiányossággal de érdekel a téma. Most nyitni szeretnénk szlovák, cseh, lengyel irányban.
Regisztrálni akarok erre a célra 3 domaint, a google keywords tool-al kerestem olyan kifejezést amire viszonylag sokan keresnek abban az országban
és csináltam belőlük domaint az adott nyelven. Minden domain a honlap adott nyelvű verziójára fog mutatni. A domainekben szerepel a magyarország szó. A kérdésem az hogy kereső szempontból van-e jelentősége hogy "com" vagy ".hu" végződésű a domain. Józan paraszti ésszel úgy gondolnám hogy pl
magyarországi gyógyfürdős vagy szálláshelyes keresésekre a ".hu" domaineknek előnye lehet. Magyarul jobb-e a ".hu" vagy mindegy.
köszi
Elküldve: 2012-01-14 - 15:36 PM
A 0,01%-ot azert hagytam, mert pl. az us domaint nem lehet a webmester eszkozokben magyar teruletre pozicionalni hivatalosan, ennek ellenere nekem van nem egy olyan domainem ami us-es es a magyar gugliban jo helyen van.
Elküldve: 2012-01-14 - 21:42 PM
Elküldve: 2012-01-20 - 11:25 AM
Adott egy sima wordpress oldal, qTranslate csinálja a több nyelven megjelenést, fordítások készen vannak feltöltésre várva. Ott akadtam meg hogy milyen módon lőjjem rá az új domaineket az alap honlapra.
- Megcsinálhatom úgy hogy simán a tárhelyre mutat és mivel a qTranslate-ben ki lehet pipálni hogy a böngésző nyelvén jelenjen meg amivel épp rátalálnak az oldalra így sima ügy.
- Megcsinálhatom úgy is hogy egyből az adott nyelven megjelenő főoldalra irányítom pl "http://www.kutykutrutty.hu/?lang=sk" ? Van ennek jelentősége ?
A másik bizonytalan dolog hogy a több nyelvű oldalakat lehet-e kereső optimalizálni tehát tudok-e külön kulcsszavakat megadni, van-e rá mód hogy tudjak anélkül hogy minden nyelvnek külön wp-t tegyek fel, esetleg aldomain-en. All in One Seo Pack fenn van de ott látszólag nem lehet nyelvenként külön mahinálni.
Elküldve: 2012-01-20 - 12:14 PM
Vízipipa fórum ~ Vízipipa Blog
Elküldve: 2012-01-20 - 14:10 PM
Elküldve: 2012-01-20 - 15:14 PM
ne butáskodj:
"No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké"
deoké
a wp-prefix-et kell beállítani, ez alapján különbözteti meg a wp a különböző telepítéseket..
wp_en_
wp_gb_
wp_sajt_ stb csak hogy egy egyszerűt mondjak.
de lehetne lacikablogja_mertmierne_ is.. mondjuk nem érdemes túl hosszút választani.
Elküldve: 2012-01-20 - 16:45 PM
Elküldve: 2012-01-20 - 16:59 PM
Idézés: hgrg - Dátum: 2012-01-20 - 15:14 PM
ne butáskodj:
"No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké"
deoké
a wp-prefix-et kell beállítani, ez alapján különbözteti meg a wp a különböző telepítéseket..
wp_en_
wp_gb_
wp_sajt_ stb csak hogy egy egyszerűt mondjak.
de lehetne lacikablogja_mertmierne_ is.. mondjuk nem érdemes túl hosszút választani.
Elküldve: 2012-01-20 - 17:00 PM
Idézés: Andrea - Dátum: 2012-01-20 - 16:45 PM
Elküldve: 2012-01-20 - 18:14 PM
Csinálok 3 másik mappát "web_sk", "web_pol" .. stb néven és rájuk állítom az új domaineket. Az új mappákba telepíthetem az új wp-ket annyi cifrasággal hogy adatbázis adatoknak az eredeti már létező adatbázis nevet, felhasználót, jelszót adom meg de a wp-config.php-ben átírom a "wp_"-t "wp_sk" , "wp_pol" stb-re és voálá?
Nah ha ez így van akkor már csak az a kérdés hogy hogyan másoljam át az eredetit hogy ne kelljen ezer dolgot újra megcsinálnom
/google wordpress oldal másolása
Elküldve: 2012-01-20 - 21:15 PM
Elküldve: 2012-01-21 - 00:01 AM
Alapvetően beállítások az adatbázisban tárolódnak, megteheted tehát, hogy lemásolod az eddig meglevő adattábláidat -> más prefix-re nevezed átírod a siteurl ill home mezőt pl. csak akkor a postokat is meg mindent módosíthatsz. szerintem jobban jársz ha csinálsz még 2 normális sima install-t 0ról
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó