Sziasztok!
Böngészőjének a - Forrás megtekintése - lehetőséggel az alábbi könyvtárak ne legyenek láthatóak, mivel lehet ezt megoldani?
wordpress/wp-content/themes/arras/
wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/shutter/
Forrás megtekintése
Szerző Thom, 2011-02-14 09:57 AM
7 válasz erre a témára
Elküldve: 2011-02-14 - 09:57 AM
Elküldve: 2011-02-14 - 11:08 AM
a sablonkönyvtárnevet átírhatod, semmi jelentősége nincs, és akkor nem látszik az eredeti sablon neve.
a másikra nem nagyon van megoldás.
a másikra nem nagyon van megoldás.
Elküldve: 2011-02-14 - 12:32 PM
thom te most szorakozol? szerinted ez biztonsági kérdés?
mondjuk helyezd át a wp-contentet meg csinálj belső rewriteokat.. meg ne adj össze-vissza 777-eket
amúgy meg nextgen shuttert pld 'deregitráld' hogy ilyen magyartalanul fogalmazzak újfent, és tedd be a saját js/css -eid közé a többi nextgen ill. minden más plugin scripttel együtt..
mondjuk helyezd át a wp-contentet meg csinálj belső rewriteokat.. meg ne adj össze-vissza 777-eket
amúgy meg nextgen shuttert pld 'deregitráld' hogy ilyen magyartalanul fogalmazzak újfent, és tedd be a saját js/css -eid közé a többi nextgen ill. minden más plugin scripttel együtt..
Elküldve: 2011-02-14 - 17:32 PM
.htaccsesbe írd át a rewirte szabályokat az hogy elrejted még nem jelenti azt hogy ne tudná megállapítani hoogy wordpress fut az oldal gyanánt. egy cgi és script scannerel simán megállapítható hiába íród át a átíró szabályokat. Mi azért nem rejtjük el mert büszkék vagyunk arra hogy a wordpresst használjuk motorként. ha agoddsz a biztonságért a wp securyti-scan plugint rakd fel és állítsd be rendesen a jogokat ahogy hgrg is javasolta. ajánlatos megismerkedni az apacheal .
én se tudom hogy ez most hogy jön ide.?
ettől függetlenül ha bármi gond van a wordpressel vagy kérdésed van segítünk.
én se tudom hogy ez most hogy jön ide.?
Elküldve: 2011-02-14 - 19:53 PM
Köszi a tippeket!
Nem titkolni akarom, hogy wordpress rendszert használok, sőt kint is van, hogy milyen sablon, rendszer..
hogy melyik könyvtárban van a wordpress (nem főkönyvtárban van), azt akarom csak eltüntetni.
Mint ahogy a publikus linkben sem látni, hogy hol a worpress, gondoltam akkor a háttérben is el lehet tüntetni.
Nem titkolni akarom, hogy wordpress rendszert használok, sőt kint is van, hogy milyen sablon, rendszer..
hogy melyik könyvtárban van a wordpress (nem főkönyvtárban van), azt akarom csak eltüntetni.
Mint ahogy a publikus linkben sem látni, hogy hol a worpress, gondoltam akkor a háttérben is el lehet tüntetni.
Szerkesztve Thom által: 2011-02-14 - 19:57 PM
Elküldve: 2011-02-14 - 20:03 PM
WP - Security Admin Tools (csak ez a kettő piros)
Your table prefix should not be wp_. Click here to change it.
Ez piros - fontos, hogy más legyen?
már müxik az oldal, meg lehet csinálni?
Miért akarja, hogy ezt átírjam?
Ez mit jelent, milyen .htaccess kell létrehozni?
The file .htaccess does not exist in wp-admin/.
Köszönöm a segítséget!
Your table prefix should not be wp_. Click here to change it.
Ez piros - fontos, hogy más legyen?
már müxik az oldal, meg lehet csinálni?
Miért akarja, hogy ezt átírjam?
Ez mit jelent, milyen .htaccess kell létrehozni?
The file .htaccess does not exist in wp-admin/.
Köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2011-02-14 - 20:43 PM
azt jelenti hogy létrehozol egy .htacces fájlt kiterjesztések nélküla wp-adminban mivel Unix rendszerek esetén minden .-al kezdődő fájlnév rejtett fáj így létrehozás után nem fogod látni illetve itt nem kell kiterjesztést megadni mivel a jogosultságok döntik el hogy futtatható-e vagy nem. a másik meg azt jelenti hogy a táblák nevei wp_vel kezdődnek így az adatbázisban írd át őket illletve cseréld le.
Elküldve: 2011-02-14 - 21:47 PM
az adatbázis előtag átírás pld egy olyan dolog, hogy az előre megírt buta script nem fogja tudni pl helyből exploitolni az odaladat, de ha talál 1 hibaüzenetet mysqlre vontakozóan máris tudni fogja
szóval tesztelési időszak után php display_error > false és logold.. a logot meg lehet böngészni.. yah és a loglvl-t érdemes felhúzni mert ha notice-on hagyod elég hamar felzabálja a tárhelyedet (főleg ha sok "csúnyán" megírt pluginod van..)
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó