Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

Szolgáltatók jogi hozzáállása

2 válasz erre a témára

#1 creativeshaman

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 141 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-09-23 - 09:30 AM

Már nagyon bosszant a dolog de nem értem eggyes szolgáltatók hozzáállását a filemegosztó szolgáltok linkjeinek elhelyezése miatt.
Az elmúlt 2 évben 3. blogomat törlik indok nélkül és hiába kérdezem miért nem kapok rá választ csak ,hogy olvassam el a jogi nyilatkozatot.
Tisztázzuk nem warez tartalom. Fotóalkotásoknak adok lehetöséget wp által elég nagy sikerrel ám elkerülhetetlen ,hogy egy egy fotós aki közzéteszi alkotását betesz a képéhez rapidshare vagy hasonló linkeket ami szabadon letölthető és semmi warez ugye nincs benne.Mert ugye hova máshová töltsön fel az ember egy 60MB os tif formátumot .Tehát nem értem miért ?
Másrészt ugyanezen kanadai szolgáltatónál van elhelyezve egy hatalmas nagy warez site közel 4 éve.
Tehát nem értem ezt a hozzáállást. Már egy pár hónapja tervezem ,hogy keresek egy jó szolgáltatót ahová elhelyezhetem tartalmam de nincs kedvem feleslegesen dolgozni vele.
Regisztrációnál jogi nyilatkozat egyértelmü minden szolgáltatónál ugyanaz a duma blablabla...
Tapasztalat valakinek ? Hol vegyek tárhelyet ? Ha fizetek akkor tolhatnám az illegális tartalmat is akár ha meg nem akkor banolva leszek ?
Ez így működik?

#2 SneakySnail

Törzstag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 394 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-09-23 - 15:33 PM

Hát, ugye manapság óriási a nyomás a szolgáltatókon a jogvédő szervezetek és a rendőrség felől, és emiatt valószínüleg kénytelenek előre szűrni némileg. Nézd csak meg az elmúlt hetek európai fejleményeit (HADOPI). Namost, ki a francnak van arra elég erőforrása, hogy minden egyes rapidshare és hasonló linket ellenőrizzen? És hát valljuk be azoknak kb. a 90%-a bizony tényleg warez. Ez egyszerűen egy kikerülhetetlen tény.
Ha ilyen portált akarsz üzemeltetni, és azt akarod, hogy békénhagyjanak, akkor szerintem az egyetlen esélyed, hogy te magad biztosítod a tárhelyet is, ahova a felhasználóid feltölthetik a nagyobb tartalmaikat. Ezért nem az a kérdés, hogy hol vegyél tárhelyet, hanem az, hogy mekkorát. Ez ilyen szempontból nem függ a szolgáltatótól, ha megszaporodnak az oldaladon a rapid-os (és hasonló) linkek, előbb-utóbb midnehol bajba fogsz kerülni emiatt. Nem fogja őket érdekelni, hogy az legális, vagy nem. Mint ahogy eddig sem érdekelte őket, az általad leírtak szerint.
Ez bizony így működik.

#3 creativeshaman

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 141 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-09-24 - 08:54 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: SneakySnail - Dátum: 2010-09-23 - 15:33 PM

Ez bizony így működik.

Szia
Harcoljanak csak ahogy akarnak de ugyanazon szolgáltatónál volt elhelyezve a weboldal.Kalozsite évek óta üzemel míg az én szerény kis fotoblogom törölve lett .Semmi illegál tartalom . Mert ő fizet ezért megteheti?
Sajnálom én is szegény szólgáltatókat de ez így nem korrekt.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó