Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

Rss hiba ;S

15 válasz erre a témára

#1 Stevefox

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2007-08-08 - 13:09 PM

Nem tudom,de amióta lefrissítettem a word-press-t azóta valamilyen oknál fogva nem akar működni a hírcsatornám. A következő hibakódot írja ki.
XML-feldolgozási hiba: xml deklaráció külső entitás kezdetétől eltérő helyen
Hely: http://stevef.extra.hu/?feed=rss2
2. sor, 1. oszlop:
^
Valakinek van ötlete ossza már meg :) Köszönöm.
Http://stevef.extra.hu

#2 tuzimado

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2007-11-24 - 00:12 AM

Ez azért van, mert az első sorban egy kis szemét van. Vagy egy új sablonodban van hiba, vagy valamely plugin szemetel. Próbáld ki, hogy a sablont defaultra állítod, az összes plugint kikapcsolod. s megnézed IE7-tel a feedet, ha jön egyenként visszakapcsolgatsz mindent, amelyik plugin visszakapcsolásnál behal a feed, abban a pluginban van a hibás php fájl. A Hiba egyszerű! A "" után nem lehet se üres sor, se szóköz, mert ez jelenik meg szemétként.
Nekem a Dagon Design Sitemap Generator php végén volt két sor s ezér nem ment a feed.
Kitöröltem, s minden OKÉ!

#3 zoller

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 7 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-01-11 - 12:36 PM

Sziasztok!
Nekem is ugyanaz a problémám, mint Stevefoxnak. A pluginokat kikapcsoltam. Ha fölteszem a default sablont, minden ok, de a választott Beautiful Sunrise 1.2 sablonnal sajnos nem boldogulok.
Segítsetek! SOS, hétfőre mennie kell a blognak.
Köszönöm

#4 zoller

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 7 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-01-11 - 13:34 PM

Addig kűzdöttem míg sikerült. Itt egy bővebb leírás, hogy mik lehetnek még gondok, bár tuzimado rátapintott a lényegre. http://feedvalidator...PBlankLine.html
A function.php-ben maradt szóköz szemét
Fúúúú, még ekkora megkönnyebülést :)

#5 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 22:42 PM

Idézet

Hmmm...
- van valamiféle "cache" plugin felszerelve?
- hányas verzió az élő blog?
- két WP install nem használhatja ugyanazt az adatbázist... akkor meg honnan tudod, hogy a blog2-ben sem működik?
Pluginek amik aktívak:
Peter"s custom antispam
WP-postview
WP-stats

WP2.1.3

Most csak próba erejéig (nem is látható kintről, csak én tudom, hogy van blog2) van fent mindkettő, mert ki akartam zárni, hogy véletlenül lelcsesztem valamit php-kban. Ezért volt szúz instal és default sablon.
Most az adatbázis beállítása midkét blognak ugyanaz (sql név, felhasználó, jelszó)
Nem így akarom használni, ez csak a hiba kideritéséért van.

#6 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-27 - 18:10 PM

Rákerestem itt a fórumban az RSS-re és innen át is mentem a codex oldalra, hogy megtaláljam a megoldást a problémámra, de nem igazán sikerült, ezért kérdezek:

párom honlapja az eszterkezimunka.hu
A láblécben benne hagytuk az RSS funkciót.
A bejegyzések rss az jól működik, míg a hozzászólás az nem.
Az megállt valamikor és az újakat nem hozza.

Változtatás talán annyi volt, hogy a sitemap plugint levettem, de azon kívül azt hiszem nem csináltam más változtatást. Ha jól értelmezem ez az alap wordpress php-ket használja, amiben meg biztos nem csináltam belenyúlást.

És itt állta meg a tudományom.
Hol lehet a hiba?
Milyen információra van szükségetek, hogy segítsetek?

Előre is köszi

#7 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:
  • Település:Kanada

Elküldve: 2008-03-27 - 18:57 PM

eszterkezimunka.hu
ez nem WP oldal...

#8 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 01:54 AM

Bocs
eszterkezimunka.hu/blog

Azóta jött két ötlet:
- visszaállítottam a wpdefault theme-t, hátha a sablonban van a hiba. de nem továbbra is hiányzik a legutóbbi 5 hozzászólás
- blog2 könyvtárba felraktam a "legújabb" wp (2.3.3)-t ott a default sablonnál is hiányzik továbbra is a hozzászólás.

ÉS ez már nagyon érdekes nekem!

#9 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 22:38 PM

Hmmm...
- van valamiféle "cache" plugin felszerelve?
- hányas verzió az élő blog?
- két WP install nem használhatja ugyanazt az adatbázist... akkor meg honnan tudod, hogy a blog2-ben sem működik?

#10 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 22:38 PM

Újabb fejlemény:
kíváncsiságból csináltam egy egyszerű fájlmódosítást (beraktam egy space-t) az egyik readme-ben, hogy leellenőrizzem a szerver idejét. és azt tapasztaltam, hogy 1 órával korábbi mentési időt írt ki. Azóta leellenőrizte a szolgáltató és az FTP kliensnél nem volt időzóna beállítva és ezért volt eltolódás. Ez ki lett javítva.

De a helyzet nem változott. leteszteltem, írtam egy újabb hozzászólást, de semmi változás. Most még mindig nem jelenik meg a hozzászólások RSS között az utólsó 5 (jelenleg 5 nem jelenik meg, ha írtam még egyet, akkor az sem)
A legutóbbi ami megjelenik az 2008 március 26, 8:37 du.-i.

Azóta meg biztos, hogy nem történt semmi sem a sablonban, WP-ben ... mert nem nyúltunk hozzá.

Szóval tanácstalan vagyok. Pls help aki tud.

#11 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 22:40 PM

Na, úgy néz ki, egyszerre írtunk :)

#12 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 22:44 PM

[quote name='moshu]Na' date=' úgy néz ki, egyszerre írtunk :)[/quote']
Ja :-)

#13 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 22:52 PM

1. Csak a pontosság kedvéért:

Idézet

Most az adatbázis beállítása midkét blognak ugyanaz (sql név, felhasználó, jelszó)
Na, erre mondtam, hogy nem működhet normálisan, ti. a blog címe az adatbázisban van tárolva:
example.com/blog vagy example.com/blog2 - de nem lehet egyszerre mind a kettő ugyanazokban a táblákban!

2. Azt már próbáltad-é, hogy minden plugint kikapcsolsz? (főleg, mivel olyan is van, ami direktben a kommenteket érinti!)

3. Soha ne használjatok sebezhető és nem jól működő verziókat.

#14 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-28 - 23:08 PM

Hümm érdekes!

Elsőnek kikapcsoltam az antispam-et (tudom, hogy nincs összefüggés OK, csak próba)
- semmi változás, RSS nem frissül
- új bejegyzés írása: RSSben nem jelenik meg

Stat Pluginek kikapcsolása, tehát az összes
- semmi változás
- újabb hozzászólás írás: nem jelenik meg

Új bejegyzés azaz téma írása:
- bejegyzés RSSban megjelent az őj bejegyzés, ÉS!!!!
- megjelentek a hozzászólások is !!!

Újabb próba:
kitöröltem egyik próba bejegyzésemet
- a hozászólás RSSben benne marad!

3. próba: próba bejegyzés törlése:
- bejegyzés RSSben törlődött a bejegyzés
- hozzászólások RSS is rendesen aktualizálódott.

Tehát itt lehet a kutya elhantolva. Csak akkor frissül a hozzászólás RSS ha a bejegyzésnél módosítás van.

4. próba:
belementem az intzőben az egyik bejegyzéshez és nem csináltam semmit, csak rányomtam a mentés gombra
- frissült a hozzászólás RSS.

#15 T_H

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 196 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-03-30 - 08:59 AM

Senkinek sincs ötlete, hogy hol lehet a gáz?

#16 catcat

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 4 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-03 - 20:05 PM

Valaki segítsen légyszíves!
Az ajandekblog.hu oldalamon valami gond lehet az rss-emmel, legalábbis az http://ajandekblog.hu/feed/ nem úgy néz ki szerintem, ahogy kéne.... (ennek nem egy XML file-t kéne generálnia?)
A Jessica Fletcher Redux sablont használom, amiben alapból benne volt az RSS gomb.
Rákötöttem az RSS Graffitit, hogy tegye át a facebookomra a postokat (http://www.facebook.com/ajandekblog.hu) és át is veszi, de kép nélkül, és így nem elég olvasásra hívogató.... Pedig, mikor legelőször beállítottam, még beemelte a képet a facebookra a poszt mellé. De azóta telepítettem sok plugint, nem tudom, hogy amiatt lehet-e a hiba, viszont, mindegyiket kikapcsolva sem lett jó. De más hírolvasóval sem jó, úgyhogy gondolom a /feed létrehozásánál van a hiba, de én ehhez nem értek. Nem tudom, hogy jön létre ez a feed...

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó