Beütött a krach!
Elküldve: 2009-12-22 - 17:59 PM
Az oldalon akkora a forgalom, hogy a szerver nem bírja. A szervergazdámmal is beszéltem és emeltünk valami max user limiten,
de hasztalan. Állítólag a Wordpress comment kezelése terheli a szerveret és több mint 18.000 comment van az oldalon.
Adjatok tippet mit csináljak?
Elküldve: 2009-12-22 - 18:11 PM
Elküldve: 2009-12-22 - 23:24 PM
Elküldve: 2009-12-23 - 11:41 AM
a plugin-output-cache nem megy 2.8.4.alatt
felraktam a Super cache-t de ez is csak félig megy, de már több a semminél
Elküldve: 2009-12-23 - 16:49 PM
Elküldve: 2009-12-24 - 12:13 PM
A szerverterhelés pillanatnyi képe:

Igaz, ez percről percre váltakozik, de csak a 3-as és a 10-es érték közt ugrándozik.
Semmilyen terhelési optimalizálás nem csináltam a szerveren futó weblapokon, csak ahogy a jó isten megteremtette őket. Cache mappa sincs fent. Semmi ilyesmi. Alap WP egykét pluginnal. (közülük az egyik weblapon saját videók futnak a látogatók felé)
Ez egy.
De továbbmegyek, mert szó volt a kommentek számáról is. Egy másik szerveren fut ez a weblapom: hxxp://www.sorozatok-foruma.com mely weblapon az utólsó hozzászólás jelent pillanatban ez: hxxp://www.sorozatok-foruma.com/avatar-2.html#comment-31816 amiből azt lehet kiolvasni, hogy a kommentek száma meghaladta a 30ezret (pontosan: 31816)
Ha ez nem lenne elég, akkor hozzáteszem, ez utóbbi szerven összesen 20 weblapom fut. Kisebbek nagyobbak, de ilyesmik: hxxp://www.hitetlen.com (kommentek száma: 2663) hxxp://madonna.co.hu/ (kommentek száma: 11729)
olyan átlag napi 12ezer látogató az össze weblapon (ezen a szerveren) de az őszi madonna koncert idején 45ezer látogatót szolgált ki/naponta)
Leállás? Nem ismerem ezt a szót. Lassulás láttam e a lapjaimon? Láttam már olyat, de nem ezeken a lapokon. És ami weblapomon láttam, az egy plugin lekapcsolása után helyre jött.
Végső következtetés: magyarországi viszonyok (látogatottság) mellett nem létezik olyan normal wordpress, amit ki lehetne akasztani a látogatottsággal. Az itt beszélt szerver nem egy.., nem kettő..., hanem 15-20 weblapot szolgál ki könnyedén. Nem egy, nem kettő kommentkezelés mellett.
Csak egy költői kérdés: mit tudhat ez a szerver, ha csak egy darab weblapot (1 wordpres-t) szolgálna ki? Na, ez az.
És akkor a lényeg..., hol található ez a szerver?
Itt >>> Hostgator
Költözz ide horvathx, és minden ilyen gondod megszűnik. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt havi 10-15 dollárért kapod itt. Ezzel egyetlen egy magyar szerver sem veszi fel a versenyt. Sem terhelésileg, sem árban, sem sehogy.
Az meg már nem is mondom, hogy ez a szerver csúcs wordpress barát (ezt csak azoknak mondom, akiknek mindenféle szerverbeállítási problémával küszködnek)
Itt nekem semmi más gondom nincs, mint kezelni a weblapokat, moderálni, tartalmat feltölteni... élvezni a weblap szerkesztést. Itt a webmester szót nem is ismerem. Az mit is jelent?
5 szerveren futnak ott weblapjaim, közel 100 weblapon. Mese, mellébeszélés nincs. Csak a wordpress.
Wordpress+Hostgator = verhetetlen páros, komolyan mondom
Mindezt Lacinak köszönhetem, és mai napig áldom a László nevét, hogy ezt elérhettem.
Elküldve: 2009-12-24 - 12:16 PM
Elküldve: 2009-12-25 - 09:34 AM
Persze ez most új problémát generált
A wp-content mappám túl nagy és csak 2000 file-t látok benne az ftp (akármi beállítása miatt) pedig kb. 10.000 file van benne.
Hogyan archiváljam ezt a mappát? Van valami megoldás pl. hogy először mappába rendezem őket a jelenlegi helyükön, hogy így 2000 alá
csökkentsem az 1 mappában lévő fájlok számát, hogy utána ftp-vel lementhessem?
Elküldve: 2009-12-25 - 09:37 AM
Elküldve: 2009-12-25 - 13:11 PM
Szerkesztve hgrg által: 2009-12-25 - 13:11 PM
Elküldve: 2009-12-25 - 13:52 PM
kérd meg a szolgáltatód a mentésre, és küldje (vagy tegye elérhető) részedre.
Elküldve: 2009-12-25 - 14:04 PM
Idézés: Török Zoltán - Dátum: 2009-12-23 - 16:49 PM
Hopsz..., ez nagyon király!
Kipróbáltam, és a processzor 7-10-es terhelését levette 2-3-as terhelésre
Újabb dimenziókat nyitottál meg számomra!
Hostgator + WordPress + Batcache plugin = ez nagyon nagy!
Csak egy apró kérdés:
- a Batcache plugin telepítése után elegendő csak a wp-config.php fájlba bemásolni ezt a sort: define('WP_CACHE', true);
és ennyi? Kevés az angoltudásom
Elküldve: 2009-12-25 - 14:32 PM
Idézés: hgrg - Dátum: 2009-12-25 - 13:11 PM
Megtennéd hogy a rövidítések nevét kiírnád teljesen, hogy érthetőbb legyen
pl.
ssh?
wget?
Amúgy jól hangzik, köszi
Elküldve: 2009-12-26 - 00:24 AM
Szóval én csak minimális (júzer szintű) parancssori linux ismeretekkel rendelkezem (tanulgatok,tanulgatok azért..), de valahogy így néz ki a dolog /a félreértett/értelmezett dolgaimat nyugodtan javítsák a guruk
Amennyiben van erre lehetőség (még egy GoDaddy-s shared hosting acc-nál is) be tudsz jelentkezni a serveredre távolról egy parancssori felületre. Olyasmit képzelj el, mint xp alatt egy Dos parancssort. Csak mindent tudsz vezérelni/műveleteket végezni belőle. Ezt becézik console-nak.. Nos az SSH egy átviteli (?) protokoll (A Secure Shell (röviden: SSH) egy szabványcsalád, és egyben egy protokoll is, amit egy helyi és egy távoli számítógép közötti biztonságos csatorna kiépítésére fejlesztettek ki. Nyilvános kulcsú titkosítást használ a távoli számítógép hitelesítésére, és opcionálisan a távoli számítógép is hitelesítheti a felhasználót. << Wikiről, bővebben: http://hu.wikipedia....ki/Secure_Shell)
Windows alatt a leggyakoribb SSH kilens a putty (http://www.chiark.gr...y/download.html)
Itt belépve pld sétálhatsz a mappaszerkezetben ( cd mappanév ill cd .. egy szinttel feljebb, cd ~ a felhasználói fiókod gyökere ( /home/usernev ), ls -mappalistázás stb stb.. (továbbiak : bash commands ), mv ~/html/eredetihelyenamappavagyfile ~/html/xyz.hu/htdocs/kiraktamwebenelérhetőhelyreafieltvagymappát tehát mv áthelyezéshez, cp másoláshoz, ln -s symlinkhez (kifejezetten hasznos tud lenni), rm -rf mappavagyfile törlése), mkdir mappalétrehozás, vim parancssori szerkesztő.
és végül: wget. a wget egy alapvető kis progi amivel letölteni tudsz. ami a poén benne, hogy így a serverrel töltöd le a filet. tehát wget http://regitarhelyed...a/backup.tar.gz és le is mentetted.
ill. előzőleg a másik tárhelyen összetömörítetted az összes cuccot egy mappába (pld
For .tar.gz:
Code:
sudo tar -czf /home/backup/D_backup$(date +"%Y%m%d").tar.gz /home/D
For .tar.bz2 (higher compression, takes longer):
Code:
sudo tar -cjf /home/backup/D_backup$(date +"%Y%m%d").tar.bz2 /home/D
<< Ubuntuforums.org )
sok sikert
Elküldve: 2010-01-02 - 14:57 PM
Közben beállítottam a Super Cache-t, még mindig fagyogat. (Valószínű elkerülhetetlen a költözés, de előtte biztos akarok lenni benne hogy mindent elkövettem és megpróbáltam).
Rájöttem, hogy akkor fagy az oldal ha valaki épp kommentel vagy épp bejegyzést publikál. Ez mitől lehet?
Elküldve: 2010-01-03 - 11:51 AM
Elküldve: 2010-04-04 - 13:30 PM
Délelőtt 11. óráig 9.800 látogatót egyetlen blogon úgy kiszolgált, hogy azóta is csak úgy repít a blog.
Ezelőtt a plugin előtt egy 24 órás/ 10.000 fő látogatónál már belassult ugyanez a blog, ugyanezekkel a konfigurációkkal.
Csak ajánlani tudom minden nagyobb forgalmú blogon.
Elküldve: 2010-04-04 - 15:30 PM
Elküldve: 2010-04-04 - 16:48 PM
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó

A téma zárva.