Ugrás a tartalomhoz

Spam hozzászólások

• Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
19 válasz erre a témára

#1 gamemaster

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 47 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-09-02 - 06:27 AM

Mára vagy 15 ilyen hozzászólást találtam:
fZAjMK hrrkqccnhmxy, duqlktgrustw, [link=http://oomyvkzkqcfu.com/]oomyvkzkqcfu[/link], http://joccmzvqytfv.com/

Megtisztelnétek valami tanáccsal :-)

#2 Balou

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 573 Hozzászólás:
  • Település:Budapest

Elküldve: 2009-09-02 - 07:31 AM

Akismet szépen fogja őket... :) Nekem az egyik oldalamon csak az fut, és a tavaszi kezdés óta kb 160 ilyen drágát fogott meg, egy se ment át...
Saját oldalaim: Agymenes.hu | webground.hu

#3 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1584 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-09-02 - 07:35 AM

Van mikor átmegy..., de a legbosszantóbb, hogy pl. automatikusan megfogok minden hozzászólást, amiben akár egy link is található..., ennek ellenére van, amikor linket tartalmazó spam megy át. De ez hogy lehetséges? :rolleyes:

#4 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2009-09-02 - 08:33 AM

BadBehavior, BadBehavior, BadBehavior.

Wp Super Cache is támogatja a drágát, amiben az a vicces, hogy nem csak hogy kommentelni nem hagyja, de egy csodás ip adatbázis alapján a weblapról adatot lopó (pl e-mail gyűjtő) spidereket is tiltja.

#5 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2009-09-02 - 10:30 AM

[quote name='hitetlen]Van mikor átmegy...' date=' de a legbosszantóbb, hogy pl. automatikusan megfogok minden hozzászólást, amiben akár egy link is található..., ennek ellenére van, amikor linket tartalmazó spam megy át. De ez hogy lehetséges? :rolleyes:[/quote']

beállítások, Interakció: Hozzászólás tárolása a moderációs sorban, ha több, mint X link van benne. (A hozzászólás-spam-ek közös ismeretetőjele a linkek nagy száma.)

#6 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1530 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2009-09-02 - 10:55 AM

Idézet

Wp Super Cache is támogatja a drágát, amiben az a vicces, hogy nem csak hogy kommentelni nem hagyja, de egy csodás ip adatbázis alapján a weblapról adatot lopó (pl e-mail gyűjtő) spidereket is tiltja.

És nem utolsó sorban, megy bbpress alatt is :)
Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!

#7 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1584 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-09-02 - 14:05 PM

Idézet

beállítások, Interakció: Hozzászólás tárolása a moderációs sorban, ha több, mint X link van benne. (A hozzászólás-spam-ek közös ismeretetőjele a linkek nagy száma.)

Na, ezt mondom, ez van nálam is: 1 linknél moderációs sorba kerül elvileg mindenki.
hetente egy spam, - egy vagy több linkel a hozzászólásában -, de átcsúszik. :(

#8 gamemaster

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 47 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-09-02 - 14:49 PM

Köszi!
http://wordpress.org...s/bad-behavior/ üzembe helyezve!

Idézet

#9 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1584 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-09-07 - 08:57 AM

Idézet

Na, ezt mondom, ez van nálam is: 1 linknél moderációs sorba kerül elvileg mindenki.
hetente egy spam, - egy vagy több linkel a hozzászólásában -, de átcsúszik. :(

Mondom én...

kép

kép

#10 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3946 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2009-09-07 - 13:42 PM

Nemtom: A Charlie által már mondott beállítás + Akismet + BadBehavior elég kemény mesterhármas, de az első kettőre sem lehet panasz. :)

#11 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2009-09-07 - 14:30 PM

akismet mellé felesleges BadBehavior, ráadásul ha az van, akkor super cache sincs, csak sima cache.

#12 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2009-09-07 - 14:31 PM

Idézet

Mondom én...

kép

kép

az én értelmezésem az, hogy az egynél több link az nagyobb mint az egy. megnézem a kódba, hogy hogyan van értelmezve.

#13 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1584 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-09-07 - 14:49 PM

Nem charlie.

Naponta 10-20 kommentet megfog a rendszer, amiben van legalább egy link (és ellenőrzés után én engedélyezem, vagy törlöm őket) - csak hetente legalább 1 komment ennek ellenére még is átcsúszik az ellenőrzésen. Tuti WP bug.

#14 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1584 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-10-07 - 08:50 AM

januártól: Az Akismet már 24,032 spamtől óvta meg az oldalt, és 300 hozzászólás van spamnek minősítve. :D

#15 viktorio

Törzstag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 306 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-11-10 - 09:42 AM

Hogy oldható meg a biztonsági kódot a hozzászólásoknál?

Szerkesztve viktorio által: 2009-11-10 - 09:43 AM

#16 mano

the thing froM ANOther world

• Moderátor
  • 2595 Hozzászólás:
  • Település:Miskolc az Acélváros

Elküldve: 2009-11-10 - 09:45 AM

...és akkor most még egyszer magyarul...

#17 Balou

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 573 Hozzászólás:
  • Település:Budapest

Elküldve: 2009-11-10 - 13:36 PM

Gondolom Captcha-t szeretne a hozzászólások alá... egyszerű: Leszedsz egy Captcha plugint,telepíted, és a leírásban meghatározott kódot berakod a comments.phpba a megfelelő helyre, ahol meg akarod jeleníteni...
Saját oldalaim: Agymenes.hu | webground.hu

#18 Crowley Sithis

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 13 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-11-11 - 02:02 AM

Az Akismet nekem is nagyon jól megfog mindent. Már elég rég felfedeztem és élek király ingyenes szolgáltatásával ;) Valami pletyi rovatban olvastam, hogy az oroszok kidolgoztam egy "csodaszoftvert" amitől most minden fórumos és blogos fél. Állítólag fórumokon azt tudja, hogy automatikusan regisztrál és szépen diszkréten hozzászólogat a témákhoz, de elhelyezvén a szövegkörnyezetben a spammer weboldalára mutató linkeket. Remélem az Akismet ezt a rémet is fogni fogja :) Kár, hogy nem jut eszembe, hogy hol olvastam és mi is volt a neve ennek a vélhetően MI elemeket is tartalmazó förmedvénynek.

#19 pzstm

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 92 Hozzászólás:

Elküldve: 2009-12-06 - 00:33 AM

Sziasztok!
Sajnos eddig nem volt bekapcsolva az Akismet plugin, és egyik reggel arra ébredtem, hogy 60új komment érkezett az oldalamra, másfél órán belül...mint kiderült mindegyik spam volt. Ezután bekapcsoltam akismet plugin-t, és már aznap délután meg is fogott egy újabb spamet. Viszont ma este folyamán, egy teljesen átlagos kommentet is spamnak minősített.... oké hogy 1-2 órával később engedélyeztem, de ezt hogy lehetne elkerülni a későbbiek során?

"NEm,nem vagy hülye!! énis teljesen így gondolom, miért ne adhatná amit akar, ez teljesen igy van, még 1szer sem használtam más böngészőt, eddig még nem volt gondom vele, bárolvastam róla azért sokat persze, de amig nem lesz vele különösebb bajom, nem fogok váltani!"

Ez volt konkrétana komment...nem is értem mit lehetett ebben spamnak vélni...talán az email cím volt neki gyanús? :mellow:

#20 Myrthil

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 66 Hozzászólás:
  • Település:Pécs

Elküldve: 2011-03-02 - 11:04 AM

Telepíteni fogom én is, mert hasonló gondokkal küzdök!
Köszi!

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó