7-es explorer alatt kicsit szétesik az oldal
Elküldve: 2009-03-23 - 18:48 PM
Ezzel meg tesztelheted: http://www.tatanka.c.../page/Main_Page
Elküldve: 2009-03-23 - 19:10 PM
Ez a tatanka nem tűnik túl könnyűnek... :-(
Most kivettem mindkét text widget-t. Mind a kettő csak sima szöveget tartalmazott...
Hátha így?
Tamás
u.i. Adjam fel? És nézzek másik sablont? Hmm... Kicsit szomorú lennék... vagy frusztrált...
Elküldve: 2009-03-23 - 19:13 PM
Elküldve: 2009-03-23 - 20:05 PM
Azért az biztos, hogy a te segítséged nélkül tökéletesen elakadtam volna...
Köszönöm szépen.
Azt is nagyra értékelem, hogy feletted és kipróbáltad... Már egyszer írtam valahol, fantasztikusan jó érzés a segítség, amit kapok itt a fórumon. Most tőled. Szinte már-már hihetetlen!
Most felteszek egy text widgetet alulra... hátha az nem zavar be...
Mert, ha már megoldódott, szeretnék valami tanulságot, ami másnak is hasznos lehet... pl: nem lehet text widgettel kezdeni, vagy ez a sablon nem bírja, vagy a hosszú "ő" betű az első sorban zavaró volt, vagy... szóval valami, ami több, ami általánosabb, mint csak az én kis honlapom.
Tamás
Elküldve: 2009-03-23 - 21:07 PM
szerk.: megnéztem, adj nevet a widgetnek, pl hogy elérhetőség. És akkor jó lesz.
Elküldve: 2009-03-23 - 21:13 PM
Attól, hogy a végére tettem egy text widgetet elszállt?
Jaj!
Köszi! Ha és amikor...
Nagyon értékes nap volt tőled.
Jó pihenést, jó éjt!
Tamás
p.s.
Nézegettem az oldalaidat, viccesek a Bakik! És érdekes a fotó feltöltő is.
Elküldve: 2009-03-23 - 21:19 PM
Elküldve: 2009-03-23 - 22:39 PM
És ez egy általános tanács?? Minden text widgetre vonatkozik, minden sablonban?
Vagy ez itt valamiért speciális?
Júj! Nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm szépen!
Fantasztikusan kitartóan kerested...
Thanks!
Tamás
Elküldve: 2009-03-23 - 22:41 PM
Elküldve: 2009-03-23 - 22:49 PM
És ez egy általános tanács?? Minden text widgetre vonatkozik, minden sablonban?
Vagy ez itt valamiért speciális?
Júj! Nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm szépen!
Fantasztikusan kitartóan kerested...
Thanks!
Tamás
Elküldve: 2012-02-06 - 13:47 PM
Van egy oldalam http://igloiszepsegszalon.comeze.com/ , ami minden böngészőben tökéletesen megjelenik, kivéve az explorert. A téma készítője létrehozottt külön css kódolást az ienek, van style.ie6.css és style.ie7.css. A problémám az, hogy még így sem működik rendesen, mert a felső menüsor elemeit nem egymás mellé hanem egymás alá rakja és kihagyja a háttérszínt is. Olvastam, hogy ha transparent a background akkor hibásan jeleníthet meg, illetve a center megjelenetés is bugos az ie-ben amit pont egy buggal lehet orvosolni, de a css-hez nem konyítok ezért kérném a segítséget. Előre is köszönöm.
Az ie-s css:
http://igloiszepsegs...e/style.ie6.css
http://igloiszepsegs...e/style.ie7.css
Elküldve: 2012-02-06 - 15:00 PM
Mivel a header-ben az ie-7 volot meghívva, ezért csak lazán átneveztem a 6-os 7-esre. Mindezt azért mert az ie6.css volt részletesen deklarálva minden ami -gondolom- az ie-nek kell. Bár nem tökéletes még, a középre igazítás még mindig hibás és rosszul jelenÍti meg, de innen már egyszerűbb lesz. Majd leírom ha megvan
Elküldve: 2012-02-06 - 23:29 PM
body {
text-align:center;
}
Remélem nem mondok hülyeséget, hogy azért működik így, mert az ie átveszi a szöveg igazítási formátumát. Bár nekem nem okozott további problémát, de előfordulhat, hogy másnak minden szöveg középre lesz igazítva.
A többi résznek ilyenkor vissza kell állítani a balra igazítást :
{
text-align:left;
}
De utálom az ie-t
Szerkesztve Farkas Győző által: 2012-02-08 - 12:07 PM
Elküldve: 2012-02-07 - 13:13 PM
<div id="container"> ide jön az oldal többi része </div>
css be pedig ha megadjuk, hogy:
#container{
width:960px;
margin:0 auto;
}
Akkor a weboldal 960pc széles lesz és középre lesz igazítva minden böngészőn. Azt hiszem talán IE5-ön nem, de az elég durva már, ha valaki azzal foglalkozik. Teszem hozzá ha már témánál vagyunk szerintem IE6-ot el lehetne már felejteni, mert elég gáz.
Elküldve: 2012-02-07 - 21:12 PM
Persze eszembe jutott az is, hogy a külön ie-re írt css-el van a baj, ezért kivettem és a sima style.css-t adtam neki is. De úgy is balra igazított. Mindenesetre a text-align:center megoldotta a problémát.
Amúgy 9-es az ie amivel teszteltem.
Elküldve: 2012-02-07 - 22:56 PM
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó